ι Σαουδάραβες δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως πιστεύουν στη συμμαχία Ελλάδας-Ριάντ. Τα ΜΜΕ τους, αλλά και το Υπουργείο Εθνικής τους Άμυνας, καθημερινά δημοσιεύει φωτογραφίες από την άσκηση ελληνικών και σαουδαραβικών μαχητικών.

Μάλιστα, με ένα βίντεο υπερπαραγωγή, μας δείχνουν τις προετοιμασίες των πιλότων τους πριν την απογείωση. Η Σαουδική Αραβία, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιλέγει την Ελλάδα και την Πολεμική μας Αεροπορία για να στείλει το επόμενο διάστημα μαχητικά και ιπτάμενους για συνεκπαίδευση με τα Ελληνικά «γεράκια».
Οι εξαιρετικές σχέσεις της Αθήνας με το Ριάντ σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο ανοίγουν το δρόμο και για στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών. Η απόφαση της Αθήνας να ανάψει το «πράσινο» φως για την αποστολή μιας συστοιχίας Patriot στην αραβική χώρα ήταν μόνο η αρχή αφού στα σκαριά βρίσκονται μια σειρά από κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο μαχητικών F-15 μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία με το Αμερικανικό πανίσχυρο δικινητήριο μαχητικό να αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της αεροπορικής της δύναμης.

Το άγχος των Τούρκων είναι τόσο τεράστιο, που έφθασαν στο σημείο να πουν, ότι η Σ. Αραβία θα αγοράσει τουρκικά UAV, θέλοντας με αυτό τον τρόπ, να ”σπάσουν” την συμμαχία Αθήνας-Ριάντ.

”Η Ελλάδα θέλει να ανατρέψει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο”

Ο Αμπντουλλάχ Αγάρ-καθηγητής του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, εκφράζει στο ”CNNTURK” την ανησυχία του, πως η Ελλάδα με τις αγορές οπλικών συστημάτων, ανατρέπει την ισορροπία στο Αιγαίο:

Για την ακρίβεια τον ακούμε να λέει τα εξής :

”Η βελτίωση των F-16 στο επίπεδο Viper και η αγορά των αεροπλάνων Ραφάλ είναι άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Η ανατροπή της ισορροπίας στο Αιγαίο, είναι πλέον γεγονός”, λένε οι Τούρκοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »