Με ανταποκρίσεις-φωτιά που βρίθουν υπονοούμενων και μπηχτών (κατά το λαϊκώς λεγόμενο) κατά της ελληνικής κυβέρνησης η «φωνή» του Βερολίνου, η κρατική DW μετέδωσε δύο ρεπορτάζ που από μόνα τους δημιουργούν πολιτικό θέμα για το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα και τα δύο περιγράφουν ένα κράτος-Κολομβία κι ένα παρακράτος με απολήξεις στην κυβέρνηση τα οποία βρίσκονται πίσω (και) από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Συγκεκριμένα με χθεσινό της ρεπορτάζ με τίτλο «Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;» το γερμανικό πρακτορείο αναφέρει ξεκάθαρα πως ο Καραιβάζ ερευνούσε τις σχέσεις κράτους και μαφίας

«Ο Καραϊβάζ θεωρούνταν έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ (…) Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ερευνητικός δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί πρόσφατα πολύ με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για εκβιασμούς για παροχή προστασίας από αστυνομικούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καραϊβάζ ανέφερε αρκετές φορές ότι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα και επηρεάζουν ακόμη και αποφάσεις για επιλογή προσωπικού στην αστυνομία.»

Η DW επανήλθε με σημερινό της άρθρο πριν από λίγη ώρα με τίτλο «Κινδυνεύουν οι δημοσιογράφοι που ενοχλούν» λέγοντας πως «Όλοι γνωρίζουν ότι και ο Έλληνας δημοσιογράφος διερευνούσε πιθανές επαφές κρατικών αξιωματούχων με το οργανωμένο έγκλημα».

«Όταν οι δημοσιογράφοι ερευνούν θέματα διαφθοράς και ιδιαίτερα τις πιθανές διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική και τη δημόσια διοίκηση, διατρέχουν κίνδυνο. Είναι ίσως το πιο επικίνδυνο κομμάτι της δημοσιογραφίας. Και όταν αυτά γίνονται σε μία χώρα η οποία ούτως ή άλλως μαστίζεται από διαφθορά, με το οργανωμένο έγκλημα να ασκεί επιρροή στην πολιτική, τότε είναι πιο δύσκολο να λειτουργήσουν και οι όποιοι μηχανισμοί προστασίας των δημοσιογράφων, οι οποίοι ενδεχομένως δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες».

Σε αντίθεση με την Liberation η DW είναι κρατική που σημαίνει ότι όταν «μιλάει», είναι σαν να «μιλάει» το Βερολίνο το οποίο έχει θορυβηθεί και ξέρει, μέσω των μυστικών υπηρεσιών το ποιοι και το πως κρύβονται πίσω από τη δολοφονία Καραϊβάζ αλλά και τις υπόλοιπες δολοφονίες.

Και όταν λέμε «ποιοι και πως» εννοούμε ότι ξέρουν ακριβώς περί ποιων κυβερνητικών αξιωματούχων πρόκειται και ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά στην «κορυφή του παγόβουνου» για να σταματήσουν αυτού του είδους οι πρακτικές.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στη δολοφονία Καραϊβάζ και στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου, αλλά και στους λοιπούς φόνους οι οποίοι έχουν έντονη την οσμή του παρακράτους, το οποίοι κινείται ανάμεσα στον υπόκοσμο και τις κρατικές – κυβερνητικές αρχές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »