Στα ”κάγκελα” οι Τούρκοι για τα MH-60R SeaHawk!
Επανέρχονται τα Ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν για άλλη μία φορά πως το ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας είναι ένα σενάριο το οποίο θα λάβει ”σάρκα και οστά.”

Τι αναφέρει το Ρωσικό PolitRussia
”Eάν τα τουρκικά πλοία εισέλθουν ξανά σe αμφισβητούμενη περιοχή, τότε θα αντιμετωπίσουν την έντονη αντίσταση των Ελληνικών ΕΔ. Στην σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας, μπορεί να τεθούν αντιμέτωπα δύο ρωσικά όπλα, που κατέχουν οι δύο πλευρές. Οι ελληνικοί S-300 θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους τουρκικούς S-400.”

Την ίδια στιγμή, έχουμε αναφορά από τουρκικά ΜΜΕ στην αγορά των MH-60R. Πρόκειται για ένα θέμα που σας αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Τι αναφέρουν
”Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ανέθεσε, στην αμερικανική Lockheed Martin, συμβόλαιο αξίας $ 193.980.348 (με τη διαδικασία της τροποποίησης του παλαιότερου συμβολαίου σταθερής τιμής N00019-19-C-0013) για την κατασκευή τεσσάρων (4) ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R SeaHawk για λογαριασμό της Ελλάδας. Η κατασκευή και των τεσσάρων (4) ελληνικών MH-60R SeaHawk θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025.”
Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγες οι φωνές που ακούγονται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την αναγκαιότητα αγοράς ακόμα δύο υποβρυχίων τύπου Παπανικολής. Τα πέντε στελθ ελληνικά υποβρύχια, εδώ και πάνω από δύο μήνες «διαφεντεύουν» το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας πονοκέφαλο στους Τούρκους.

Οι Τούρκοι συνεχώς προσπαθούν να βρουν τις θέσεις των ελληνικών υποβρυχίων, τα οποία παραμένουν ασφαλώς κρυμμένα, λοκάροντας τον τουρκικό στόλο. Ειδικά με τις νέες τορπίλες που θα φέρουν, τα ελληνικά υποβρύχια αναβαθμίζονται στον βασικό πονοκέφαλο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σε λίγες ημέρες η απόφαση για τις φρεγάτες

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως το Γενικο Επιτελείο θα ανακοινώσει σύντομα, την απόφαση για τις φρεγάτες που θα ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό μας.

Στην τελική ευθεία για την επιλογή της νέας φρεγάτας βρίσκεται και το Πολεμικό Ναυτικό με την εξέταση των προσφορών από τουλάχιστον έξι χώρες. Η απόφαση αναμένεται να ληφθή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »