Πώς εξηγούν πηγές της ΑΑΔΕ το πρόβλημα που προέκυψε και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις
Διπλό σοκ υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς διαπίστωσαν πως η «έκπτωση» 25% στην περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής ΦΠΑ υπό μορφή συμψηφισμού είχε μείνει στο ράφι και αφετέρου οι αναστολές φόρων… εξαφανίστηκαν από το σύστημα.

Μείωση ΦΠΑ 13%: Τι θα αγοράζουμε από σήμερα Δευτέρα πιο φθηνά
Πληττόμενες επιχειρήσεις διαπίστωσαν σήμερα πως η καταληκτική προθεσμία της περασμένης Παρασκευής για την απόδοση παρακρατούμενων φόρων μεταφέρθηκε για σήμερα Δευτέρα, ακυρώνοντας στην πράξη τις ισχύουσες διατάξεις περί αναστολών πληρωμών φόρων έως το φθινόπωρο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τεχνικά προβλήματα στην ΑΑΔΕ τα οποία αναμένεται να διορθωθούν, όπως αναφέρει η Έλενα Λάσκαρη στο euro2day.gr

Οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων ισχύουν κανονικά, ενώ ο συμψηφισμός του 25% του ΦΠΑ που αποδόθηκε εμπρόθεσμα θα φανεί στους λογαριασμούς του Taxis σταδιακά μέσα στον Ιούνιο, λένε οι ίδιες πηγές.

Οι ισχύουσες διατάξεις ορίζουν πως «έκπτωση» μέσω συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ δικαιούνται:

1. Οι επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία, υπό την προϋπόθεση ότι εξόφλησαν στις 30 Απριλίου το σύνολο του ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου.

2. Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, υπό την προϋπόθεση ότι εξόφλησαν έως τις 30 Απριλίου το σύνολο του ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »