Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ιάσονας Φωτήλας συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και τον δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή με σκοπό να τεθεί επί τάπητος το σημαντικό αναπτυξιακό θέμα του έργου εκσυγχρονισμού – αναβάθμισης της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Αναζητήθηκαν πιθανές λύσεις στο θέμα της χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου.
Ο Υπουργός άκουσε την ενημέρωση και τους προβληματισμούς του Ιάσονα Φωτήλα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου.

Συμφώνησε στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε η μη χρηματοδότηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου, όχι μόνο για το Δήμο Καλαβρύτων αλλά και για ολόκληρο το νομό Αχαΐας. Εν όψει και της αναμενόμενης σχετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να υπάρξει απλοποίηση και συνεπώς επιτάχυνση των διαδικασιών του νόμου 3852/10. Κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί σε φορείς του δημοσίου και ειδικά σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπως και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να μπορούν να προβαίνουν σε μελέτες καθώς και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης μιας περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »