Όλοι οι «καυτοί» διάλογοι
Πυροσβέστης ο Αλέξης Τσίπρας, έσβησε τη νέα φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους με αφορμή το πόθεν έσχες του πρώτου. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου του κόμματος αλλά δεν έγινε δεκτή.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης «έδωσε» την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, την οποία όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δεκτή. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας μετά τη νέα έντονη αντιπαράθεση με τον Στέλιο Κούλογλου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως είπε, εκείνος τον τοποθέτησε επικεφαλής των ευρωβουλευτών και μόνο εκείνος μπορεί να τον απομακρύνει, σύμφωνα με το newsit.gr.

“Μήλο της Έριδος” ο Παπαδημούλης στο ΣΥΡΙΖΑ – Παρέμβαση Τσίπρα
Οι διάλογοι ανάμεσα στους δυο ευρωβουλευτές είναι ενδεικτικοί της έντασης ανάμεσά τους, με τον Στέλιο Κούλογλου να επιτίθεται και να λέει στον Δημήτρη Παπαδημούλη ότι έκανε λάθος και τον δεύτερο να το παραδέχεται.

«Έκανες λάθος με αυτό που έκανες, έβλαψες πρώτα τον εαυτό σου και μετά την ευρωομάδα» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέλιος Κούλογλου και ζήτησε να παραιτηθεί από επικεφαλής της ευρωομάδας ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς όπως είπε οι επιπτώσεις από τις ενέργειές του στο κόμμα είναι πολύ σοβαρές.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι εδώ και 40 μέρες δέχεται τις επιθέσεις της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, ανέδειξε το θέμα της λίστας των χρημάτων που δόθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και είπε πως αν και οι υπόλοιποι θεωρούν ότι πρέπει να αντικατασταθεί, να παραιτηθεί. Και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση που πήρε, τελικά, ήταν πως δεν υπάρχει θέμα. Σε αυτό έβαλε το χεράκι του και ο… Αλέξης Τσίπρας, που παρενέβη στη συζήτηση και επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Τσίπρας «πυροσβέστης»: Δεν ήταν παράνομο αλλά…
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκτονώσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη και το οποίο έχει απασχολήσει τον Τύπο το προηγούμενο διάστημα και προκάλεσε εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα από την πλευρά κάποιων ευρωβουλευτών (του Στέλιου Κούλογλου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο θέμα Παπαδημούλη, είπε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί οι οποίοι δημιούργησαν πρόβλημα στο κόμμα. «Δεν ήταν παράνομο αυτό που έκανε ο Δημήτρης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «αλλά οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ήταν επιβαρυντικές για το κόμμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ωστόσο ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα παραμείνει επικεφαλής της ευρωομάδας.

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Παπαδημούλη – Άδειασμα από Τσίπρα: «Είναι πρόβλημα η υπόθεση»

Σημείωσε δε ότι «από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Η σύσκεψη…
Στη σύσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »