«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε τη απόφαση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Τουρκία
«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε τη απόφαση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσολγου, που σε δηλώσεις του λίγο πριν από το τετ-α-τετ τόνισε πως η διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Ελλάδα είναι σημαντική.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του το πρωί της Πέμπτης, ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε –όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu- και στις σχέσεις της χώρας με την Αίγυπτο αλλά και τη συνθήκη του Μοντρέ.

«Η Τουρκία ακολουθεί αυστηρά τη συνθήκη του Μοντρέ, ούτε η Ρωσία ούτε και κανένας άλλος δεν πρέπει να ανησυχεί για αυτό» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Αναλυτικά
Για ζητήματα στα οποία η Τουρκία δεν μπορεί να συμφωνήσει με την Ελλάδα, αλλά ωστόσο πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά μίλησε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως είπε, αναμένει να συζητήσει με φιλική διάθεση και σε καλή ατμόσφαιρα με τον Νίκο Δένδια σε λίγες ώρες. «Ο διάλογος με την Ελλάδα και υψηλού επιπέδου επισκέψεις είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ικανοποιητικά», είπε ο κ.Τσαβούσογλου.

«Χαιρόμαστε που θα υποδεχθούμε τον κ. Δένδια στην Αγκυρα. θα συζητήσουμε για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο σε ειλικρινή ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο σαν δύο γείτονες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο μέσω διαλόγου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «η Τουρκία δεν υποστηρίζει καμία πλευρά στη διαμάχη Ρωσίας- Ουκρανίας».

Προφανώς και μας ”δουλεύει” ο Τσαβούσογλου! Μάλλον τα Bayraktar που στέλνει η Άγκυρα στο Κίεβο, πάνε για ”τουρισμό” στο Ντονμπάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »