Χτυπά ξανά με προπαγάνδα… στα ελληνικά ο Ερντογάν
Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της χώρας, αύριο στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, θα αποκαλυφθούν όλα τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου, ως απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας στην Α. Μεσόγειο. Απάντηση έρχεται και σε όσα ισχυρίστηκ ο Ερντογάν περί “απαντήσεως που δόθηκε στην Ελλάδα”, χωρίς όμως να εξηγεί τι εννοεί. Όπως λένε από το ΥΠΕΘΑ τίποτα το αξιοσημείωτο δεν έχει προκύψει σήμερα σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

“Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή”.
Η ανάρτηση του Ερντογάν συνοδεύτηκε και από ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από τη σημερινή του ομιλία στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP όπου επανέλαβε τις νομικά έωλες τουρκικές απόψεις για το Καστελόριζο αλλά και τις προκλητικές του αναφορές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκη
Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ είναι πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου
Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Michel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων. Επιπροσθέτως, ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επισήμανε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »