«Αν τους πουν από την Ουάσιγκτον να πάνε να κρεμαστούν… θα πάνε»!

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών δεν είναι επιτυχής και ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν συνολικά αποτύχει.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε  τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι είναι πιόνια των ΗΠΑ και θα κάνουν οτιδήποτε τους πουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Αν τους πουν από την Ουάσιγκτον να πάνε να κρεμαστούν…  θα πάνε. Απλά θα ζητήσουν το σχοινί να είναι δική τους παραγωγής», είπε χαρακτηριστικά.

(σ.σ. Αυτό για τις περισσότερες ευρωπαϊκές  χώρες. Υπάρχουν  όμως και άλλες που ούτε σχοινί δεν παράγουν και θα χρησιμοποιήσουν  εισαγωγής.)

Τα σχόλια αυτά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

«Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές…απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης», είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι θετική για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.

«Τα στρατεύματά μας μάχονται  ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν πιο καίριες  θέσεις», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

 

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», λέγοντας  ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν «άσκησαν πίεση» στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Καθοδηγούμενη από τον Ιούνιο με την υποστήριξη των βαρέων όπλων που παραδίδονται από τη Δύση, η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά αργά, πολύ αργά σχεδόν καθόλου,  κατά των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν άφθονο χρόνο προκειμένου να δημιουργούν  ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα ναρκοθετώντας  περιοχές, και εξακολουθούν να έχουν σημαντική δύναμη πυρός σφυροκοπώντας  τις ουκρανικές δυνάμεις.

Παράλληλα ο Πούτιν σχολίασε την  «αυτοκτονική», όπως είπε, απώλεια της ανεξαρτησίας των  ευρωπαίων  πολιτικών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας για την απώλεια της ανεξαρτησίας από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, σημείωσε ότι «ό,τι τους λένε από την άλλη άκρη του ωκεανού, το κάνουν αμέσως».

«Αν αύριο τους πουν: αποφασίσαμε να σας κρεμάσουμε όλους, τότε, κοιτάζοντας προς τα κάτω και, έκπληκτοι από το θράσος τους, θα κάνουν μόνο μια ερώτηση: μπορεί να γίνει αυτό σε σχοινιά εθνικής παραγωγής;»  είπε.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »