Στις 11:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα κάνουν τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για τον Covid-19, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, Παρασκευή.

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό τα μέτρα θα είναι «δύο ταχυτήτων», δηλαδή σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα, ενώ από το νέο έτος θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα.
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε:

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και αυτό αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με διασκέδαση και γυμναστήρια. Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν-95 υψηλής προστασίας
Δεν θα γίνουν οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα
Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.
Παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.
«Τα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών αφορούν νεότερες ηλικίες που μας δείχνει ότι σχετίζονται με διασκέδαση. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι στα νεότερα παιδιά είναι να βγουν να τηρήσουν τα μέτρα και να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες. Εάν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα ήθελα την επόμενη ημέρα να κάνουν τεστ», είπε χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Από 3 Ιανουαρίου και μετά θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα που δεν θα παραπέμπουν σε γενικά lockdown και θα αφορούν την εστίαση όσον αφορά το ωράριο, θα αφορούν τις αθλητικές εκδηλώσεις, θα αφορούν το σκέλος της τηλεργασίας και μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο σε δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες», είπε ο Θ.Πλεύρης επίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »