Οι Ρώσοι θέλουν να «τελειώσουν» έγκαιρα με την Μαριούπολη για να κυκλώσουν τους Ουκρανούς στο Ντόνμπας

Mετά το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε η Ρωσία και το ρωσικό Ναυτικό με την βύθιση του «Moskva»(αδιάφορο αν έγινε από ατύχημα ή από πλήγμα ουκρανικών αντιπλοϊκών πυραύλων Neptune) οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς η επιτυχία ή η πλήρη αποτυχία τους στα πεδία των μαχών θα εξαρτηθούν από το αν καταληφθούν οι τελευταίες οχυρές θέσεις των Ουκρανών στο Azovstal στην Μαριούπολη.

Αν αυτό γίνει τότε οι δυνάμεις που πολεμούν στην Μαριούπολη θα απελευθερωθούν και θα κατευθυνθούν προς Βορρά και συγκριμένα προς τον άξονα του Ιζίουμ για να κυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντόνμπας.

Aν αυτό αργήσει κι άλλο, πέραν του δέοντος (το οποίο είναι σχετικό και εξαρτάται από τις συγκυρίες) θα δοθεί χρόνος στους Ουκρανούς ακόμα και να αντεπιτεθούν στο Ιζίουμ με κίνδυνο να καταφέρουν τοπική περικύκλωση των εκεί ρωσικών δυνάμεων.

Για να κλείσει η κυκλωτική κίνηση των Ρώσων πρέπει να τελειώσουν με την Μαριούπολη.

Άλλη επιλογή, είναι η αποστολή νέων δυνάμεων στην περιοχή που θα προκύψουν από την πρόσκληση εφέδρων.

Οι Ρώσοι χρειάζονται μία γρήγορη νίκη για να «ξεχαστεί» το «Moskva», το οποίο τους έχει στοιχίσει σε ότι αφορά το ηθικό (και επιχειρησιακά έχει στοιχίσει αλλά ο ψυχολογικός παράγοντας αυτή την στιγμή είναι ακόμα πιο σημαντικός).

Σε ότι αφορά την Μαριούπολη, το ενδιαφέρον βρίσκεται στους αιχμαλώτους.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με Ουκρανό αιχμάλωτο που ονομάζεται Βολόντια, ο οποίος έχει χάσει όλη την μυϊκή του μάζα από την κακή διατροφή εβδομάδων.

Αυτό σημαίνει πως το Τάγμα Αζοφ έχει σοβαρό πρόβλημα με τα αποθέματά του σε τροφή, που μάλλον φτάνουν προς το ολοκληρωτικό τέλος και θα αναγκαστούν να παραδοθούν λόγω ασιτίας.

Το ζήτημα είναι πόσες μέρες απομένουν, γιατί αυτή την στιγμή όπως ήρθαν τα πράγματα κάθε μέρα μετράει…

Πάντως, στο Ιζίουμ οι Ουκρανοί ήδη επιχειρούν να κυκλώσουν τον εκεί ρωσικό θύλακα, βέβαια είναι παρακινδυνευμένο καθώς αν οι Ρώσοι αντεπιτεθούν θα μπορούσαν να διασπάσουν τις ουκρανικές γραμμές οι οποίες «τεντώνονται».

Είναι σαφές ότι έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους μετά την βύθιση του «Moskva».

Πάντως, παρατηρήθηκε το φαινόμενο Ουκρανοί στρατιώτες να πωλούν τον εξοπλισμό τους και τα δυτικά οπλικά συστήματα σε ρωσόφωνους πολιτοφύλακες του Ντονέτσκ.

 

 

 

Oι μάχες στην Μαριούπολη συνεχίζονται με έντονη σφοδρότητα.

 

 

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να εισχωρήσουν στις γραμμές των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο αλλά εντοπίστηκαν και εξοντώθηκαν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »