Σήμερα για την επέτειο του Πολυτεχνείου επιστρατεύτηκαν πάνω από 5.000 αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της ΕΛΑΣ, ενώ όπως φάνηκε χρησιμοποιήθηκαν όλα τα «σκληρά» όπλα της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών.

Έγινε χρήση ρίψης νερού από τρεις «Αίαντες». Κι όλα αυτά για να διαλύσουν ανθρώπους που διαμαρτύρονταν και τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά απαγορεύοντνα να συναθροισθούν.

Όμως με την υγεινομική κρίση στο απόγειό της, με τις όποιες εκδηλώσεις ή προθέσεις διενέργειας πορείας να είναι έτσι κ αλλιώς είτε συμβολικού είτε περιορισμένου χαρακτήρα, από πλευράς μαζικότητας, η ίδια η κυβέρνηση προχώρησε σε παρανομία αφού υποτίθεται ότι με βάση το αφήγημα της η απαγόρευση των φετινών πορειών του πολυτεχνείου είχαν στόχο την αποφυγή συνωστισμών.

Αλλά το γεγονός ότι 5.500 χιλιάδες αστυνομικοί συνωστίστηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε κλούβες, σε περιπολικά, στα κτίρια που τους φιλοξενούν ή όπου παρουσιάζονται, εκεί δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σύμφωνα με την κυβέρνηση;

Επίσης πώς σχολιάζουν το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις αστυνομικοί κυκλοφορούν και χωρίς μάσκα; Ή όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ κοντά στην πρεσβεία ή άλλες αντιπροσωπείες κομμάτων, όπως του ΜΕΡΑ25 ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν προκάλεσαν συνωστισμούς;

Εν πάσει περιπτώσει, η ίδια η Αστυνομία δεν βοήθησε σήμερα στην μετάδοση του κορωνοϊού;

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι στη Λαμία επέστρεψε εσπευσμένα η διμοιρία αστυνομικών που είχε μεταβεί στην Αθήνα για την ενίσχυση των μέτρων για το Πολυτεχνείο, καθώς υπήρξε αναστάτωση μετά την πληροφορία ότι αστυνομικός που μετέβαινε σε αυτή αποτελούσε στενή επαφή του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο ΑΤ Δομοκού.

Σύμφωνα με το Tvstar.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός επέστρεψε στη Λαμία με διαφορετικό όχημα και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού όπου βρέθηκε αρνητικός.

Ένας ακόμα αστυνομικός του ΑΤ Δομοκού επέβαινε στην ίδια διμοιρία και για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε επίσης σε τεστ και βρέθηκε θετικός. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος αστυνομικός δεν είχε έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΑΤ Δομοκού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »