Τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει το επόμενο βήμα του Ερντογάν
Μετά την πρωτοκόλληση του τουρκο-λιβυκού συμφώνου από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται διατεθειμένος να σμπαραλιάσει ό,τι έχει απομείνει από τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, στέλνοντας το Oruc Reis στην Κρήτη.

Την ευθύνη για το φιάσκο που έρχεται φέρει εκατό τοις εκατό η πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς δέχτηκε συνομιλίες με την Τουρκία λες και ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης.

Αμέσως μετά την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο ΟΗΕ «την έστησε» στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς προχώρησε στην πρωτοκόλληση του τουρκο-λιβυκού συμφώνου ανάβοντας πράσινο φως στον Ερντογάν για το επόμενο βήμα.

Στην Κρήτη η επόμενη αποστολή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, σύμφωνα με την εφημερίδα Τουρκιγέ.

Σε δημοσίευμά της σήμερα αναφέρει ότι οι γεωλογικές έρευνες και γεωτρήσεις στις 7 περιοχές στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, για τις οποίες έχει ζητηθεί άδεια από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου, θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Τα τουρκικά πλοία -σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα- θα διεξάγουν έρευνες στην Κρήτη και γύρω από αυτή, καθώς θεωρείται ως «η περιοχή με τα περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου».

Στις εν λόγω περιοχές αναμένεται να πάει πρώτα το Oruc Reis, ενώ έπειτα με βάση τα ευρήματα θα στηθούν οι πλατφόρμες γεώτρησης.

Στο ίδιο δημοσίευμα της Τούρκιγιε παρατίθενται δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Τσαβούσογλου και του Υπουργείου Άμυνας, για το θέμα της πρωτοκόλλησης των συμφωνιών που υπέγραψε η Τουρκία με τι Λιβύη.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlût Çavuşoğlu, σχετικά με την απόφαση του ΟΗΕ να πρωτοκολλήσει τις συμφωνίες με τη Λιβύη, έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα του έθνους μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία είναι ισχυρή και στα πεδία της διεκδίκησης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Στην ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται ότι “Οι πολύπλευρες σχέσεις μας με τη Λιβύη που βασίζονται σε μια κοινή ιστορία 500 ετών, θα συνεχιστούν με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, στους τομείς της εκπαίδευσης, της παροχής βοήθειας και συμβουλευτικής υποστήριξης (στις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης).”

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ, Μπουλέντ Τούραν, δήλωσε ότι η «πρωτοκόλληση των συμφωνιών από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, είναι το αποτέλεσμα των σωστών βημάτων της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή, της αποφασιστικότητας και της ανυποχώρητης στάσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής! Είμαστε υπερήφανοι. Ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν για όλα αυτά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »