«Βαρίδι» για την παράταξη ο Κ.Μητσοτάκης

Οι εκλογές πλησιάζουν άσχετα με το αν θα γίνουν τον Μάρτιο ή νωρίτερα ή αργότερα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν για το κυβερνόν κόμμα της ΝΔ και τον Κ.Μητσοτάκη δεν είναι αισιόδοξα καθώς δεν διαφαίνεται επ’ ουδενί να μπορεί να συμμετάσχει η ΝΔ σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα με άλλα κόμματα.

Κι ο λόγος είναι γιατί κανείς δεν την θέλει με την υπάρχουσα ηγεσία και η ίδια η παράταξη δείχνει να έχει χτυπήσει «ταβάνι», δηλαδή δεν μπορεί να συγκεντρώσει άλλους δυνητικούς ψηφοφόρους, ενώ αντίθετα με τις διαρροές της έχει ενισχύσει άλλα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα στο πολιτικό φάσμα.

Με λίγα λόγια η αυτοδυναμία που φαντάζονται κάποιοι στη ΝΔ, είναι ακριβώς αυτό… φαντασία.

Σύμφωνα με τις συστημικές δημοσκοπήσεις υπάρχει μονίμως ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων (9,5- 13%) το οποίο δεν γνωρίζει κανείς που θα πάει αλλά όλοι υποψιάζονται πως δεν θα πάει στη ΝΔ.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο πιθανό να κινηθούν αντισυστημικά ή ακόμα και να απέχουν από τις εκλογές.

Το σίγουρο είναι πως προτιμούν να μην απαντούν για να μην στοχοποιηθούν.

Άλλωστε οι «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη βρίσκονται στο όριο για να εισέλθουν στην Βουλή. Πολλοί από τους «αδιευκρίνιστους» είναι πολύ πιθανό ότι θα τον ψηφίσουν.

Η ΝΔ τώρα διαθέτει μέγιστο δυνατό ποσοστό συσπείρωσης σε ότι αφορά την κομματική βάση

Μιλάμε για τους κομματικά προδιατεθειμένους. Σε αυτούς που όμως δεν είναι προσδιορισμένοι κομματικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ΝΔ.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η ΝΔ έχει φτάσει ένα ταβάνι που με το ζόρι να αγγίξει το 30% και αυτό υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες και δύσκολα θα μπορέσει να πείσει στις δεύτερες εκλογές για να έχει κάποια καλύτερη τύχη.

Την ίδια στιγμή επειδή στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ η Ε.Καιλή ζητούμ μέσα από το κόμμα πιο σκληρή αντιπολίτευση από το Νίκο Ανδρουλάκη που σημαίνει ότι θέλουν να ασκήσει επιθετική πολιτική κατά της ΝΔ.

Η Ε.Καιλή ήταν χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά κινείτο για καιρό στη γραμμή Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή στο θέμα των υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μία μεγάλη νίκη αφού ήταν αυτός που σήκωσε το θέμα, καρπώθηκε την σκληρή στάση απέναντι στο Μαξίμου και τον Μητσοτάκη και κέρδισε πόντους θεσμικότητας από τις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο που ακουμπάνε τον ίδιον τον Πρωθυπουργό.

Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν φωνές  που ζητούν να διαγραφούν βουλευτές και στελέχη που βάζουν βέτο σε συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25.

Ο Χ.Καστανίδης, ένας από αυτούς που θέλουν την σύμπραξη αυτή, επέκρινε τον Ανδρουλάκη για την καθυστέρηση του.

Το τρίτο στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό που ζητάει προοδευτική πρόταση και σύμπραξη κομμάτων της Κεντροαριστεράς απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη ενώ πλέον υπάρχει  πλειοψηφικό ρεύμα κατά της προοπτικής να κυβερνήσει ξανά η ΝΔ μέσω κάποιας συγκυβέρνησης.

Γενικώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τη ΝΔ και κυρίως γιατί στην ηγεσία της βρίσκεται ο Κ.Μητσοτάκης.

Αυτό έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και στη ΝΔ. Πλέον ο Κ.Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί σε «μαύρη τρύπα» για το κόμμα.

Το σημαντικό: Φαίνεται ότι η Γερμανία, αλλά και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (έχει νέο υπεύθυνο «πολιτικών θεμάτων» μια εξαιρετικά δραστήρια διπλωμάτη καριέρας) ξέρουν πως θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς εκτιμούν ότι «Καμία μονοκομματική κυβέρνηση και σίγουρα όχι η φθαρμένη νυν κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται».

Τι έρχεται; Το έχουμε ξαναπεί: Το ερχόμενο έτος οι Έλληνες θα νοσταλγήσουν τα «πέτρινα χρόνια» των πρώτων Μνημονίων (2010-2015)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »