Ως… «κατατρεγμένους» χαρακτήρισε τους αλλοδαπούς που επιχείρησαν τον Μάρτιο του 2020 να εισβάλλουν στην Ελλάδα πετώντας βόμβες μολότοφ, βρίζοντας την χώρα και τους Έλληνες και τραυματίζοντας αστυνομικούς η ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Έβρο.

Όχι μόνο όμως τους χαρακτήρισε ως «κατατρεγμένους» αλλά ανέφερε ότι υπήρξε «εργαλειοποίησή τους» (sic) αλλά «ξέχασε» να πει από ποιους!

Δεν ανέφερε καθόλου την Τουρκία.


Πιο ειδικά και αναφερόμενη στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο η ΠτΔ σημείωσε:

«Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν.

Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε παράλληλα με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του Έβρου, ενώ συνομίλησε και με προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία υπηρετούν πιστά το καθήκον τους σε μια από τις πιο «καυτές» περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», είπε η κ. Σακελλαροπούλου.
Για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Φράχτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσαν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης και ο υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε στρατιωτικό Φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex και στη συνέχεια μετέβη στο σημείο του Φράχτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »