Οι Ρώσοι έπιασαν άθικτα γαλλικά τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar

Με μαζικές πυραυλικές επιθέσεις με πυραύλους cruise Kalibr από τη Κασπία θάλασσα, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160, αλλά και βαλλιστικά βλήματα Iskander-Μ που εκτοξεύθηκαν από τη Λευκορωσία, οι Ρώσοι κατάφεραν και κατέστρεψαν σιδηροδρομική γέφυρα του Δνείπερου.

Από τη γέφυρα – κόμβο, περνούσαν κομβόι με δυτικά όπλα, το εργοστάσιο παραγωγής τεθωρακισμένων Artem στο Κίεβο, αποθήκες όπλων στο Χάρκοβο όπως επίσης: ο 169ο εκπαιδευτικό κέντρο των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Desna στην περιοχή Chernihiv, το 199ο κέντρο εκπαίδευσης των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανία κοντά στο χωριό Teterevka στην περιοχή Zhytomyr, καθώς και το 184ο κέντρο εκπαίδευσης της Εθνικής Ακαδημίας χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Starichi στην περιοχή Lviv.

 

Μετά από αυτές τις επιθέσεις, η 65η, η 66η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού και η 46η ταξιαρχία από τη στρατηγική εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση σε αυτές τις εγκαταστάσεις, έχασαν εντελώς τη μαχητική τους ικανότητα.

Σύμφωνα ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, επλήγησαν οι ακόλουθες θέσεις: 286 θέσεις συγκέντρωσης προσωπικού και εξοπλισμού, 64 θέσεις ουκρανικών όλμων και πυροβολικού, 2 θέσεις διοίκησης κοντά στο Visunsk και το Barmashovo στην περιοχή Mykolaiv, 4 αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο Verkhnekamenka και το Lysichansk.

Το πεδίο της μάχης  εξελίσσεται εξαιρετικά αρνητικά για το ουκρανικό καθεστώς,ενώ πληροφορίες κατακλύζουν τον γαλλικό τύπο για θανάτους Γάλλων μισθοφόρων που υπηρετούσαν στην ουκρανική λεγεώνα των ξένων.

Να σημειώσουμε κάτι που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής: τουλάχιστον δυο γαλλικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, έπεσαν άθικτα στα χέρια των ρωσόφωνων και ήδη μεταφέρονται στο εσωτερικό της Ρωσίας, προκειμένου να αξιολογηθούν.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι Ρώσοι στο προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού των τροχοφόρων αυτοκινούμενων πυροβόλων Caesar, που τους επιτρέπει σύντομο υπολογισμό και εκτέλεση βολής.

 

Aποτέλεσμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 720 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και 16 ειδικά οχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »