Νέα πρόκληση στο Αιγαίο από την Τουρκία
Συνεχίζουν την προπαγάνδα οι Τούρκοι, καθώς θέλουν να κλιμακώσουν στο Αιγαίο. Η Άγκυρα όπως φαίνεται σχεδιάζει προσεχτικά και βήμα-βήμα τις κινήσεις της.

Στόχος αφενός να ”μετρήσει” ελληνικές αντιδράσεις και αφετέρου να οδηγηθούν οι δύο χώρες σε σύγκρουση.
Τα «τουρκικά αλιευτικά» συνεχίζουν να πολιορκούν τις ελληνικές ακτές της χώρας μας και τώρα έχουν φθάσει μέχρι τα Κύθηρα.Από χθες φθάνουν πληροφορίες για την “έξοδο του τουρκικού αλιευτικού στόλου” ο οποίος είναι πλήρως εκσυγχρονισμένος και αξιοποιείται από την Άγκυρα ως ένα ακόμη μέσο πίεσης.Τα τουρκικά αλιευτικά λειτουργούν ως μακρύ χέρι του Ερντογάν, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος!

Χθες Δευτέρα (17/5/2021) δέκα περίπου αλιευτικά έπλεαν στο στενό μεταξύ Μυκόνου σε σχηματισμό, με μικρές ταχύτητες οι οποίες δεν δικαιολογούν αβλαβή διέλευση
Σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν 14 τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν εντός των ελληνικών υδάτων. Λίγο μετά τις 8 το πρωί η νηοπομπή ξεκινούσε από νοτιοανατολικά των Κυθήρων και κλιμακωνόταν εντός των Κυκλάδων, και συγκεκριμένα βορειοδυτικά της Μήλου στο στενό της Σερίφου με Σίφνου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο ,λίγες ημέρες μετά από την έξοδο των τουρκικών αλιευτικών ακολούθησε η έξοδος του τουρκικού στόλου. Δε σημαίνει ότι θα συμβεί και τώρα το ίδιο. Ωστόσο κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει αν έχουμε αποδεχτεί ήδη τετελεσμένα στο Αιγαίο και να υπενθυμίσουμε ότι τα ελληνικά συμφέροντα δεν έχουν να κάνουν με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο αλλά και με την αλιεία. Ίσως κυρίως μ΄ αυτή που είναι η χειροπιαστή σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »