Γενικό Επιτελείο Στρατού Ουκρανίας: Οι Ρώσοι σκοπεύουν να ανοίξουν νέο μέτωπο πέραν από το Bakhmut

Οι απαιτήσεις των Ουκρανών για ειρήνη είναι γελοίες αναφέρουν ρώσοι αξιωματούχοι…
«Μας ζητούν να εγκαταλείψουμε τα εδάφη που έχουμε κερδίσει, να αποζημιώσουμε την Ουκρανία και να πάμε φυλακή για δήθεν εγκλήματα πολέμου και μετά να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ειρήνης… όσοι φαντάζονται το τέλος του πολέμου με νίκη της Ουκρανίας απλά θα διαψευστούν παταγωδώς…»
Εν τω μεταξύ το Newsweek ανέφερε ότι η ομιλία του Zelensky για τα Χριστούγεννα έδειξε απόγνωση…
Οι Ουκρανοί καταρρέουν στο Bakhmut, οι αναφορές ότι έχουν σκοτωθεί χιλιάδες στην πόλη είναι ακριβείς αφού το επιβεβαιώνουν και δυτικά μέσα ενημέρωσης…

Παράλληλα εκρήξεις σημειώθηκαν ξανά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Engels στο Saratov της Ρωσίας… το οποίο είχε χτυπηθεί με Ουκρανικά drones…

Εκρήξεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Engels στο Saratov της Ρωσίας…

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο στο Engels και μια σειρήνα αεροπορικής επιδρομής ήχησε στην πόλη.
«Αγαπητοί συμπατριώτες, πληροφορίες για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Engels διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης.
Δεν υπήρξαν έκτακτα περιστατικά στις κατοικημένες περιοχές της πόλης.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως απειλή για τους κατοίκους.
Όλες οι ιστορίες για την εκκένωση από την πόλη είναι ένα κραυγαλέο ψέμα που δημιουργήθηκε πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας.
Οι πολιτικές υποδομές δεν υπέστησαν ζημιές.
Οι πληροφορίες για το περιστατικό σε μια στρατιωτική εγκατάσταση ελέγχονται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου» ανέφερε ρώσος αξιωματούχος της περιοχής.

Γενικό Επιτελείο Στρατού Ουκρανίας: Οι Ρώσοι σκοπεύουν να ανοίξουν νέο μέτωπο πέραν από το Bakhmut

Ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση σε άλλη κατεύθυνση του μετώπου, εκτός από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut και την Avdiivka ανέφεραν ουκρανοί στρατιωτικοί.
Η ανατολική Ουκρανία παραμένει «το κύριο θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπου ο εχθρός έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες δυνάμεις του».
Κάθε μέρα, η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί πυροβολικό, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, προσπαθεί να χτυπήσει τις ουκρανικές θέσεις.
Κατά τους Ουκρανούς οι Ρώσοι προσπαθούν να προχωρήσουν σε τρεις κύριες κατευθύνσεις: Bakhmutskyi, Avdiivskyi και τώρα θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις στο Lymanskyi.
Στην πόλη Bakhmut (επίσης γνωστή ως Artyomovsk) παραμένει ένα από τα πιο αιματηρά πεδία μάχης στην ουκρανική πρώτη γραμμή.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Zelensky στις ουκρανικές θέσεις στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη ήταν μια σημαντική εκστρατεία για τις εντυπώσεις στα μέσα ενημέρωσης για να επισκιαστεί το κύμα αναφορών για τις δραματικές απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut…
Υπολογίζεται ότι στο Bakhmut έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί όλο αυτό το διάστημα πάνω από 6.800 ουκρανοί στρατιώτες…

To Ουκρανικό δράμα στο Bakhmut

Οι φωτογραφίες του Zelensky αντικατέστησαν εκείνες των νεκρών και τραυματιών με στόχο να ξεχαστεί το Ουκρανικό δράμα στο Bakhmut.
Ωστόσο, η κατάσταση στην πόλη δεν άλλαξε.
Τα νέα πλάνα από την περιοχή επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες απώλειες.
Ουκρανοί στρατιωτικοί απευθύνονται στους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας διαμαρτυρόμενοι για τα δεινά των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η μάχη για το Bakhmut διαρκεί αρκετούς μήνες.
Η πόλη έχει βομβαρδιστεί από το ρωσικό πυροβολικό από τον Μάιο του 2022, όταν οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ποπάσναγια και να ενισχύσουν τις θέσεις τους κοντά στο Bakhmut.
Η ουκρανική υποχώρηση επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να προχωρήσει και να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Bakhmut-Lisichansk.
Εν συνεχεία ξεκίνησαν οι μάχες για τον δρόμο Konstantinovka-Bakhmut.
Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στα περίχωρα του Bakhmut.
Οι μάχες για την πόλη ξέσπασαν τον Αύγουστο και οι Wagner (ιδιωτικός ρωσικός στρατός) έχουν προχωρήσει στα ανατολικά προάστια της πόλης.
Μέλη του ουκρανικού τάγματος Aidar κρατούν τις θέσεις τους σε κτίρια κατοικιών στην οδό Shkolnaya στο Opytnoe, συσσωρεύοντας τεθωρακισμένα οχήματα σε αυτό το τμήμα του χωριού.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίθεσης από τους Wagner, πήραν τον έλεγχο δύο ισχυρών σημείων που κατείχαν οι Ουκρανοί.

Οι απαιτήσεις των Ουκρανών για ειρήνη είναι «γελοίες»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι απαιτήσεις των Ουκρανών για ειρήνη είναι «γελοίες»
«Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που τυχόν προβλέψεις σχετικά με το τέλος της ουκρανικής κρίσης μπορεί να αποδειχθούν αβάσιμες.
Η στρατιωτική σύγκρουση έχει παραταθεί….
Η Δύση είναι έτοιμη για «την πλήρη και άνευ όρων νίκη του Κιέβου» με την «επιστροφή» στην Ουκρανία όλων των νέων ρωσικών περιοχών του Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia, καθώς και της Κριμαίας.
Επιπλέον, οι Δυτικοί ζητούν από την Ρωσία να πληρώσει αποζημιώσεις και να ξαναχτίσει την Ουκρανία.
Σχεδιάζουν δικαστήρια, για να καταδικάσουν την ηγεσία της χώρας μας, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη λογική της Ουκρανίας και της Δύσης, πρέπει να εγκαταλείψουμε τα απελευθερωμένα εδάφη, να αποκαταστήσουμε ότι καταστράφηκε, να πληρώσουμε αποζημιώσεις, να πάμε φυλακή και μόνο μετά από αυτό οι Ουκρανοί θα επιτρέψουν τις διαπραγματεύσεις.
Ο Zelensky και οι Ουκρανοί γελοιοποιούνται με αυτούς τους παραλογισμούς….
Τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση.

Η χριστουγεννιάτικη ομιλία του Zelensky είχε μια «γεύση απόγνωσης»

Η χριστουγεννιάτικη ομιλία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ήταν ζοφερή και πλημμυρισμένη από «λίγη απόγνωση», ανέφερε το περιοδικό Newsweek….
Η ομιλία του την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν πιο ζοφερή παρά ζωηρή.
Ο Zelensky μίλησε για την απώλεια της αγάπης, της ελπίδας και ακόμη και του εαυτού του με φόντο το γεγονός ότι η σύγκρουση ξεπέρασε τους 10 μήνες…
Η ομιλία του Zelensky είχε «μια πικρή γεύση απόγνωσης» ανέφερε το Newsweek

18december2022_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730.jpg

ba.jpg

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »