Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προέτρεψαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τον υποβρύχιο πυρηνικό πύραυλο του για να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη με ένα ραδιενεργό τσουνάμι ύψους 1.000 ποδιών, εάν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ πατήσουν στο έδαφος στην Ουκρανία.

Ο απόστρατος Ρώσος στρατηγός Γεβγκένι Μπουζίνσκι ζήτησε επιθέσεις στη Βρετανία με υποβρύχιο πύραυλο Poseidon που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 1.000 ποδιών. Ο αντιστράτηγος Μπουζίνσκι, πρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Πολιτικής, είπε ότι η Βρετανία «σίγουρα δεν θα υπάρχει» εάν η Ρωσία εξαπολύει την οργή του πυρηνικού πυραύλου. Ο Μπουζίνσκι απείλησε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο με επίθεση από τον Sarmat 2, τον μεγαλύτερο πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα καταστρέψει τη χώρα.

Ο Βλαντιμίρ Σολόβιοφ, γνωστός ως «η φωνή του Πούτιν», χαμογέλασε λέγοντας ότι αν ο υποβρύχιος πύραυλος Poseidon χτυπούσε τη Βρετανία, θα υπήρχε «τσουνάμι».

Οι προειδοποιήσεις έγιναν καθώς οι προπαγανδιστές του Πούτιν συζήτησαν τις στρατιωτικές επιλογές της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στην Ουκρανία έως τώρα.

Ο Μπουζίνσκι ισχυρίστηκε επίσης στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 ότι ο «ασταμάτητος» υπερηχητικός πύραυλος Zircon των 6.670 mph επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά τη δοκιμή. «Φυσικά, υπάρχουν μέσα όπως ο Poseidon, που έχει δοκιμαστεί», είπε ο Μπουζίνσκι. Ένας χαμογελαστός Σολόβιοφ απάντησε: «Θα ήθελα να δω πώς λειτουργεί ο Poseidon, θα ήθελα να δω τον Sarmat σε δράση». «Τσουνάμι, τσουνάμι, ναι, τσουνάμι», απάντησε ο Μπουζίνσκι. «[Εάν το ΝΑΤΟ] στείλει στρατεύματα, θα καταλήξει [να χρησιμοποιήσουμε] τον Poseidon, φυσικά, και ένα τσουνάμι. Και κύματα ύψους 300 μέτρων». Ο Σολόβιοφ παρενέβη: «Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα υπάρχει τότε». Ο Μπουζίνσκι, 72 ετών, συμφώνησε και επέμεινε: «Η Βρετανία σίγουρα δεν θα υπάρχει».

Η επικεφαλής του RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι εκεί». Θα πνιγόταν «αμέσως», είπε.

Οι δηλώσεις των προπαγανδιστών ακολουθούν ένα μοτίβο που αναπτύχθηκε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλώντας τη Βρετανία με πυρηνικό ολοκαύτωμα. Οι απειλές πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της ένθερμης υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, η οποία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης επόμενης γενιάς στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα με τη μορφή αρμάτων μάχης Challenger 2.

Ένας άλλος προπαγανδιστής, ο Ντμίτρι Κισέλιοφ είχε προηγουμένως απειλήσει ότι ο Poseidon «πλησιάζει τον στόχο σε βάθος ενός χιλιομέτρου με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα [125 μίλια/ώρα]».

«Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό το υποβρύχιο drone», είπε στην κρατική τηλεόραση πέρυσι. «Έχει μια κεφαλή με χωρητικότητα έως και 100 μεγατόνων. Η έκρηξη αυτής της θερμοπυρηνικής τορπίλης κοντά στις ακτές της Βρετανίας θα σηκώσει ένα γιγάντιο κύμα, ένα τσουνάμι».

«Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας. Πάνω από τη Βρετανία, θα μετατρέψει ό,τι πιθανώς έχει απομείνει από αυτές σε ραδιενεργή έρημο. Μόνιμα άχρηστη για οτιδήποτε», ανέφερε.

Τι είναι η πυρηνική τορπίλη Poseidon της Ρωσίας;

Το Poseidon είναι ένα ρωσικό πυρηνικό όπλο που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή και είναι ένα μείγμα τορπίλης και drone.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι είναι ασταμάτητη από τις τρέχουσες πυρηνικές άμυνες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή παράκτιων πόλεων ή την ανατίναξη αεροπλανοφόρων και των ομάδων μάχης τους.

Το Poseidon αποτελείται από έναν σωλήνα 65 ποδιών με διάμετρο σχεδόν 6 πόδια, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί από ειδικά προσαρμοσμένα υποβρύχια και να εκτοξευθεί σαν τορπίλη.

Μόλις εκτοξευθεί, λειτουργεί σαν drone και μπορεί να οδηγηθεί εξ αποστάσεως στον στόχο του.

Ωστόσο, ο σωλήνας περιέχει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που θεωρητικά δίνει στο drone απεριόριστη εμβέλεια εάν ταξιδεύει σε μια προκαθορισμένη πορεία προς τον στόχο του.

Για να μπορέσει ένας χειριστής να ελέγξει το drone, θα έπρεπε να παραμείνει εντός εμβέλειας κάποιου είδους πύργου ελέγχου.

Το Poseidon πιστεύεται ότι είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 115 μίλια/ώρα, κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να ξεπεράσει κάθε τορπίλη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή του.

Θεωρείται επίσης ότι μπορεί να βουτήξει σε 1 χλμ, κάτι που θα το έθετε εκτός εμβέλειας των σημερινών τορπίλων.

Ενώ το ακριβές ωφέλιμο φορτίο είναι άγνωστο, το μέγεθος της πυρηνικής κεφαλής που φαίνεται στα σχέδια που διέρρευσαν υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να έχει απόδοση έως και 100 μεγατόνων.

Αυτό θα έκανε τον Ποσειδώνα περίπου δύο φορές πιο ισχυρό από το Tsar Bomba – το μεγαλύτερο πυρηνικό που δημιουργήθηκε ποτέ – το οποίο εξαφάνισε τα πάντα σε ακτίνα 60 μιλίων όταν δοκιμάστηκε το 1961, σπάζοντας τα παράθυρα των κτιρίων σε απόσταση έως και 560 μιλίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »