Τρομερή εναέρια επίθεση από τους Κούρδους σε τουρκική βάση.-Πιθανές ανθρώπινες απώλειες.
Πριν λίγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Σ.Σοιλού ανέφερε εκρήξεις σε αεροπορική βάση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, από δύο κουρδικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Σε ανακοίνωση του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις δυνατής ισχύος στην τουρκική αεροπορική εγκατάσταση στο Ντιγιαρμπακίρ.
Ο ήχος των εκρήξεων στην τουρκική βάση ακούστηκε σε πολλά μέρη της πόλης και στη συνέχεια ακούστηκαν σειρήνες στην πόλη.

 

Πηγές στην περιοχή ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω από την 8η πτέρυγα μάχης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι είχαμε μια πρώτη έκρηξη πριν τις 12.00 και μια δεύτερη έκρηξη στις 00.52.

Στη δήλωση της περιφέρειας του Diyarbakır, αναφέρθηκε ότι έγινε προσπάθεια επίθεσης της βάσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα περίπου στις 00.30.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές ή θύματα, ενώ τα μέτρα σε όλες τις τουρκικές βάσεις αυξήθηκαν στο “κόκκινο”, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με νοσοκομειακά οχήματα που μεταφέρουν τραυματίες.

Από την παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων εκτιμάται ότι η ζημιά είναι σημαντική, παρά τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

Κούρδοι μαχητές της ειδικής μονάδας “Delal Air Defense” επιτέθηκαν εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση κάνοντας χρήση drone, προκαλώντας πολλαπλά “εγκεφαλικά” στο τουρκικό γενικό επιτελείο από αυτόν τον νέο εξοπλισμό των Κούρδων.

Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο.

Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς.

Με απλά λόγια, η Τουρκία πιθανόν χθες βράδυ να ένιωσε ότι οι Κούρδοι χρησιμοποιούν νέα μέσα κατά τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »