Ανακοινώθηκαν έκτακτες και μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος!

 

Συνεχίζεται η συντονισμένη ρωσική επιχείρηση καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας με τα αποτελέσματα να είναι ήδη καταστρεπτικά. Τις τελευταίες 72 ώρες η Ρωσία προχώρησε σε πολλαπλές επιθέσεις ευρείας κλίμακας ενώ ένα βίντεο επιβεβαιώνει τις επιθέσεις κορεσμού των Ρώσων.

Είναι το πρώτο βίντεο που δείχνει Swarming με τα ιρανικά drones Shahed-136 (Geran-2) εναντίον στόχων στην περιοχή του Κιέβου. Το βίντεο είναι σοκαριστικό. Τα drones έχουν σκεπάσει τον ουρανό στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, οι Ρώσοι για την συγκεκριμένη επίθεση απογείωσαν 30 drones από την Λευκορωσία.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας ήταν τόσο μεθοδικές και καταστροφικές που Aμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι κατευθύνονται από ειδικούς ηλεκτρολόγους που γνωρίζουν ακριβώς ποιοι στόχοι θα προκαλέσουν μέγιστη καταστροφή στο δίκτυο της Ουκρανίας.

Η γεωγραφική κάλυψη των βομβαρδισμών είναι ευρεία. Εκτιμάται ότι πλέον το 42% των υποδομών ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί μαζί με το 90% των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας και το το 40-50% των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας!

Στις 27 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις υποδομής δέχθηκαν ξανά επίθεση από ρωσικούς πυραύλους και drones.

Αργά το βράδυ σήμανε συναγερμός στις περιοχές Zaporozhie, Vinnytsa, Kiev, Zhitomir, Cherkassy, Dnepropetrovsk, Οδησσός:

Κατά τη νυχτερινή επίθεση, drones καμικάζι έπληξαν εγκαταστάσεις στον υποσταθμό Kievskaya. Τουλάχιστον ένας μετασχηματιστής 750/330 kV καταστράφηκε.

-Επίσης κτυπήθηκε ο μικρότερος υποσταθμός Belotserkovskaya.

-Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν στην περιοχή του Κιέβου 1000 MVA ηλεκτρικής ενέργειας από τους πυρηνικούς σταθμούς Rivne και Khmelnitsky.

-Παράλληλα, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν εγκαταστάσεις ενέργειας και στρατιωτικών υποδομών στην πόλη Dnepropetrovsk και στο Pavlograd της περιοχής Dnepropetrovsk.

-Κτυπήθηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Khmelnytsky, Volyn, Rivne, Kirovohrad, Cherkasy, Nikolaev και Odessa.

-Στο Λούτσκ καταστράφηκε μια ενεργειακή εγκατάσταση και τέσσερις ακόμη εγκαταστάσεις καταστράφηκαν στο νότο.

-Επιβάλλονται περιορισμοί στον ενεργειακό εφοδιασμό στις περιοχές Κίεβο, Τσερνιχίφ, Τσερκάσι, Ζιτομίρ, Σούμι, Χάρκοβο, Πολτάβα, Ντνεπροπετρόβσκ, Ζαπορόζγιε και Κιροβοχράντ.

Δείτε βίντεο: Σμήνος καμικάζι

Έκτακτες και μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές!

Η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων της περιοχής του Κιέβου δημοσίευσε πλάνα από τη φωτιά που ξεκίνησε μετά από νυχτερινούς βομβαρδισμούς σε μια ενεργειακή εγκατάσταση.

Στο Κίεβο καθώς και σε μια σειρά άλλων περιοχών της Ουκρανίας (Chernihiv, Zhytomyr και Cherkasy), ανακοινώθηκαν έκτακτες και μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος, οι οποίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες.

Στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ότι ως αποτέλεσμα των νυχτερινών κτυπημάτων, ορισμένες κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Η έλλειψη ρεύματος στη μητροπολιτική περιοχή ανέρχεται στο 30%

Με βάση αυτό, η NPC Ukrenergo ανακοίνωσε ότι τα προηγούμενα χρονοδιαγράμματα διακοπής ρεύματος για το Κίεβο και τις υπόλοιπες περιοχές θα αναθεωρηθούν. Οι διακοπές θα είναι απρογραμμάτιστες, παρατεταμένες και θα επηρεάσουν περισσότερους πολίτες.

Η διοίκηση της πόλης του Κιέβου χαρακτήρισε τους επιβληθέντες περιορισμούς σκληρούς, μακροχρόνιους και άνευ προηγουμένου.

Βίντεο: “Gepard” εναντίον Geran-2 στην Οδησσό

Ουκρανία: Η Ρωσία έπληξε το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε κεντρικές περιοχές της χώρας

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και είναι πιθανόν να υπάρξουν και περαιτέρω περιορισμοί στην παροχή ρεύματος, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου Ukrenegro.

«Ο εξοπλισμός στο μεγάλο δίκτυο του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος στις κεντρικές περιοχές υπέστη ζημιές», αναφέρει η Ukrenegro σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Δείτε βίντεο από Ζαπορίζιε

 

Ζελένσκι: Περισσότερο από το ένα τρίτο του ενεργειακού τομέα της χώρας έχει καταστραφεί!

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι ρωσικοί πύραυλοι και ιρανικής κατασκευής drones έχουν καταστρέψει περισσότερο από το ένα τρίτο του ενεργειακού τομέα της χώρας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ουκρανία δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής «ούτε ένα σεντ» από τους πόρους που προορίζονται για την ανοικοδόμησή της και οι οποίοι ανέρχονται στα 17 δισεκ. δολάρια.

«Η Ρωσία καταστρέφει τα πάντα ώστε να είναι πιο δύσκολο για εμάς να περάσουμε τον χειμώνα», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Δείτε βίντεο

 

Ουκρανία: Καταστράφηκε το 90% των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας

Η Ουκρανία έχει απολέσει το 90% των υποδομών αιολικής ενέργειας αφότου άρχισε ο πόλεμος με την Ρωσία την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο.

Σημείωσε ότι πλέον η Ουκρανία είναι πιο εξαρτημένη παρά ποτέ από τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια.

Βίντεο: H oυκρανική αεράμυνα βάλλει κατά ρωσικών drones στο Κίεβο

Χάθηκε το 40-50% της ηλιακής ενέργειας

Επιπλέον, το 40-50% της ηλιακής ενέργειας χάθηκε ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γκαλουσένκο.

Ο Ουκρανός υπουργός δεν διευκρίνισε τη δυναμικότητα των εγκαταστάσεων, είπε πάντως πως η Ουκρανία είχε επεκτείνει σημαντικά τις υποδομές παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες εγκαταστάσεις «πράσινης» ενέργειας βρίσκονταν στα νότια. Ταυτόχρονα, το μερίδιό τους στο συνολικό ενεργειακό ισοζύγιο ήταν ήδη αρκετά υψηλό – 10-11%.

Δείτε βίντεο

 

Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στο Volyn

Στην περιοχή Volyn, λόγω ζημιών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Kovel και το Lutsk, περισσότεροι από 100.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ ορισμένες περιοχές έμειναν χωρίς νερό. Οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Volyn, Yuriy Pogulyaiko.

Το πρωί, ο δήμαρχος της πόλης Lutsk, Igor Polishchuk, ανέφερε ότι η ενεργειακή υποδομή της πόλης χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα. Οι πολίτες κλήθηκαν να εφοδιαστούν με νερό.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, η περιοχή Volyn δέχτηκε επιθέσεις με ρουκέτες σε εγκαταστάσεις ενέργειας στο Lutsk και στο Kovel. Ως αποτέλεσμα, 102 χιλιάδες πολίτες σε όλη την περιοχή έμειναν χωρίς παροχή ρεύματος. Ξεχωριστές περιοχές και κοινότητες όπου πραγματοποιήθηκαν οι πυραυλικές επιθέσεις μένουν προσωρινά χωρίς ηλεκτρισμό και νερό», έγραψε ο Pogulayko στο κανάλι του στο Telegram.

Σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πραγματοποιούν εργασίες επισκευής, ενώ εργάζονται επίσης για στοχευμένη παροχή νερού στους κατοίκους. Τα συνεργεία επισκευής της Volynoblenergo έχουν ξεκινήσει εργασίες στις πληγείσες περιοχές, χρησιμοποιούνται γεννήτριες και άλλες πηγές ενέργειας. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, είπε.

«Οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της ημέρας και όλο το αύριο. Στην περιοχή Lutsk, οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της ημέρας και τη νύχτα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη», είπε.

Δείτε βίντεο

 

Ukrenergo: Η κλίμακα της ζημιάς είναι υψηλότερη από ό,τι στις 10-12 Οκτωβρίου

Η Εθνική Εταιρεία Ενέργειας της Ουκρανίας (NEC) Ukrenergo ανακοίνωσε ότι κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής έχουν κτυπηθεί. Η κλίμακα της ζημιάς στο ενεργειακό σύστημα είναι συγκρίσιμη ή ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι ήταν τις πρώτες ημέρες των επιδρομών στις 10-12 Οκτωβρίου.

«Μια άλλη πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις ενεργειακές εγκαταστάσεις των κεντρικών δικτύων των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας.

Η κλίμακα της ζημιάς είναι συγκρίσιμη ή μπορεί να υπερβαίνει τις συνέπειες της επίθεσης της 10ης–12ης Οκτωβρίου.

Τα συνεργεία επισκευής του NPC “Ukrenergo” θα ξεκινήσουν την αποκατάσταση μόλις οι διασώστες της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης εξαλείψουν τις πυρκαγιές που προκάλεσαν τα πυραυλικά κτυπήματα.

Οι ειδικοί της Ukrenergo λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα το συντομότερο δυνατό.

Επίσης σήμερα, είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλουμε περιορισμούς στον ενεργειακό εφοδιασμό στις περιοχές Κίεβο, Τσερνιχίφ, Τσερκάσι, Ζιτομίρ, Σούμι, Χάρκοβο, Πολτάβα, Ντνεπροπετρόβσκ, Ζαπορόζγιε και Κιροβοχράντ», ανέφερε η Ukrenergo.

Βίντεο: Ρωσικός βομβαρδισμός στο Νικολάεφ

Δείτε εικόνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »