Τι υποστήριξε στην απολογία του
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την έκνομη δράση του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος χθες πέρασε την πύλη των φυλακών, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, όπως έχει χαρακτηριστεί ο 47χρονος κατηγορούμενος, που είχε καταφέρει να ξεγελάσει περισσότερους από 40 συμπολίτες μας και το όνομά του να συνδεθεί με την απώλεια δυο νέων παιδιών και ενός ηλικιωμένου άνδρα, δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στον ανακριτή εμπειρικός βοτανολόγος!

Όπως είπε, δεν προσπάθησε να πείσει ποτέ κανένα από τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και πως το μόνο που ήθελε ο ίδιος ήταν να τους βοηθήσει.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι έλαβε και χρήματα για τις… υπηρεσίες του ενώ ουδέποτε όπως φέρεται να υποστήριξε, υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα τον θεραπεύσει. Ομολόγησε, ωστόσο, ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε συγνώμη.

Ο 47χρονος, που είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμη και τον Δημήτρη Κοντομηνά, καταφέρνοντας να του αποσπάσει περί τα δέκα εκατ. ευρώ όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του επιχειρηματία, ρωτήθηκε από τις ανακριτικές αρχές για την…. θεραπεία που παρείχε στα δυο νέα παιδιά που χάθηκαν, εξαιτίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. Απαντώντας φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, αποδέχθηκε κατά τις πληροφορίες ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων. Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε δεν έλαβε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που απαιτεί ο νόμος για την τυποποίηση του αδικήματος. Φέρεται δε αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών. Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος υπόσχονταν θεραπεία στα ανυποψίαστα θύματά του χορηγώντας τους βότανα από το Πήλιο και ουσίες με ινδική κάνναβη.

Η συνέχεια της ανάκρισης

Μετά την προφυλάκιση του 47χρονου, η ανακριτική έρευνα για την απίστευτη αυτή ιστορία θα συνεχιστεί και προς άλλες κατευθύνσεις με στόχο να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα τρίτα πρόσωπα στην όλη υπόθεση. Ήδη, οι γονείς των δυο παιδιών που χάθηκαν εξαιτίας της δράσης του κατηγορουμένου ζητούν με κοινή δήλωσή τους να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες «ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας».

Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Νέα καταγγελία

Νέα σοκαριστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για τον «μαϊμού» γιατρό που εξαπατούσε ασθενείς και τους προσέφερε «θαυματουργές» θεραπείες. Όπως μετέδωσε το MEGA, γυναίκα κατήγγειλε πως ο «ψευτογιατρός» την προσέγγισε στην είσοδο του ΙΚΑ Κορίνθου, ήξερε τα πάντα για την νόσο της και της πρότεινε θεραπεία με κόστος 10.000 ευρώ.

«Με προσέγγισε στο ΙΚΑ Κορίνθου, έξω στην είσοδο, τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήξερε το όνομά μου, τη θεραπεία μου, την πάθησή μου, που νοσηλεύομαι, ήξερε τα πάντα για μένα» είπε η γυναίκα.

«Μου πρότεινε μια θεραπεία στο ιατρικό κέντρο, ήθελε 2.000 προκαταβολή, 8-10.000 θα στοίχιζε η θεραπεία μου και δεν θα χρειαζόταν να ταλαιπωρούμαι. Ήξερε τα πάντα για μένα, και μετά από 2-3 μήνες, ξανά τα ίδια. Μου είπε ότι είχε κάνει ειδίκευση με κάποιον καθηγητή. Του είπα ότι γνωρίζω τον καθηγητή αυτόν. Μου έδωσε και την κάρτα του. Στα αγγλικά το όνομά του και ένα τηλέφωνο» συμπλήρωσε.

«Μου είπε ότι έχει κάνει ειδική εξειδίκευση στην τάδε νόσο. Όταν του είπα, ότι δεν έχω τα χρήματα, μου είπε “μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο, ή από κάποιον συγγενή”», σημείωσε.

«Εξαπάτησα υποδυόμενος τον γιατρό, αλλά δεν είπα να σταματήσουν τις θεραπείες τους» υποστηρίζει ο Νίκος Κοντοθανάσης, που κρίθηκε προφυλακιστέος για σωρεία κατηγοριών, με βασική την ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος βαριά νοσούντων, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά. Ο 47χρονος, δήθεν διακεκριμένος ογκολόγος, ενώπιον του ανακριτή φέρεται να δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος» αρνούμενος πως ευθύνεται για τους τρεις θανάτους που του αποδίδονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »