”Η Τουρκία διοικείται από την μαφία που ελέγχει την εξουσία μαζί με πλούσιους εμπόρους όπλων”!
Ηστρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στις 23 Απριλίου κατά των περιοχών Zap, Metîna και Avaşîn στο Β.Ιράκ συνεχίζεται, ως ένα ακόμη νέο μέτωπο του Ερντογάν που διεξάγει ένα ακόμη πόλεμο.

Ο Μπαχτίρ Αλτάν, ο οποίος ήταν πιλότος μαχητικών για πολλά χρόνια, αξιολόγησε τους ισχυρισμούς και τους στόχους της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η επιθετική πολιτική της Τουρκίας δεν είναι κάτι καινούργιο.
“Κάθε φορά που η τουρκική κυβέρνηση έχει πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας, ανακοινώνει ότι βρίσκει φυσικό αέριο-πετρέλαιο και κλιμακώνει την ένταση με τους γείτονές της, ή διεξάγει επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ”, τόνισε ο ίδιος.

Τα κονδύλια που διατίθενται στο τουρκικό υπουργείο άμυνας και στον εξοπλισμό, κατά τον Altan, αφορούν “τις πολεμικές μηχανές που παράγονται από σχετικές τουρκικές εταιρείες”.

 

“Δεν υπάρχει εξοικονόμηση από την άμυνα, οι Τούρκοι ειδικοί αναλυτές που εμφανίζονται στις οθόνες των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών το επισημαίνουν πάντα αυτό. Για παράδειγμα, ο εν αποστρατεία στρατηγός Ερντογάν Καρακούς, μιλά συχνά για την ανάγκη αγοράς όπλων για την αποτροπή εναντίον της Ελλάδας, όπως έγινε με τους πυραύλους S-400.

Αποτροπή, εξοπλισμός, εντυπωσιακά στοιχεία, έξυπνα και φονικά αμυντικά συστήματα, πληροφορίες κ.λπ. κατακλύζουν τις τηλεοράσεις, ενώ λένε επίμονα στον τουρκικό λαό ότι «η εχθρότητα μεταξύ κρατών είναι μόνιμη», ανέφερε ο Μπαχτίρ Αλτάν.

Ένα από τα πιο εξέχοντα αμυντικά προϊόντα που παράγει η Τουρκία είναι πολλά είδη UAV, τα οποία εξάγει σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας, Πολωνίας κά.

«Για παράδειγμα, η Τουρκία κάνει οικονομικές δωρεές στην Ουκρανία. Με αυτά τα χρήματα, το Κίεβο αγοράζει BAYRAKTAR TB2 από την εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν.

Τα χρήματα μεταφέρονται στον πελάτη χωρίς να δοθούν από το τουρκικό κράτος στην Ουκρανία. Με πολλούς τρόπους όμως, τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στις τσέπες εκείνων που έχουν την εξουσία.

Το χρέος για το τουρκικό λαό αυξάνεται και έχει γίνει πλέον δυσθεώρητο όπως είναι σήμερα. Τότε υπάρχει ανάγκη για έναν εθνικιστικό θρύλο, έναν πόλεμο, που θα καλύψει όλο αυτό το κόλπο.
Το παιχνίδι για τον Ερντογάν θα χαλάσει πραγματικά, εάν ο λαός της Τουρκίας καταλάβει ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε ειρήνη, διότι τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την υγεία, τον εμβολιασμό και την δημόσια υποστήριξη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία υποκινεί την κουρδική εχθρότητα τώρα. Η συνεχής κατάσταση πολέμου, είναι η ίδια η αιτία της τουρκικής οικονομικής κρίσης. Γι ‘αυτό και το παλάτι ( Ερντογάν) χρειάζεται πόλεμο.

 

Αυτές οι επιχειρήσεις μας κρατούν μακριά από διαρκή ειρήνη κάθε φορά. Νομίζω ότι αυτός είναι στόχος της τουρκικής κυβέρνησης. Ένας εθνικιστικός-φασιστικός κύκλος που τροφοδοτείται από την μαφία που τρέφεται από αυτό, και η οποία μαζί με ορισμένους πολιτικούς, δεν θα είχε καμία ευκαιρία να επιβιώσει, αν υπήρχε ειρήνη.

Μια κακόβουλη κυβέρνηση, όπως αυτή του Ερντογάν θα κάνει τα πάντα, για να αποκρύψει τα αληθινά γεγονότα από το κοινό, ενώ η λογοκρισία είναι απεριόριστη ακόμη και στον τύπο της αντιπολίτευσης”, κατέληξε ο ίδιος.

Το τουρκικό καθεστώς βρίσκεται και πάλι σε αδιέξοδο και ο Ερντογάν προανήγγειλε νέες επιτυχίες στην κυπριακή ΑΟΖ, για την εξόρυξη φυσικού αερίου θέλοντας να πείσει τον τουρκικό λαό.

Η δύση στο σύνολο της, αν και απρόθυμη γενικά να πιέσει για αλλαγές στην Τουρκία, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να “επέμβει” σύντομα, διότι αυτή η πολιτική της Άγκυρας θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στα συμφέροντα μεγάλων χωρών, τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να την αποδεχτούν σε καμία περίπτωση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση ΗΠΑ-Γαλλίας για παράδειγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »