Συναγερμός στην Αθήνα
Ανανέωση

Λίγο μετά τις 10:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε επικοινωνιακή φιέστα, με αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο στην Τουρκία, φιλοδοξεί να καταστήσει τη σημερινή επίσκεψη – αστραπή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη, η κυβέρνηση Ερντογάν.

Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία τουρκικών ΜΜΕ, που θα προβάλλουν στην Τουρκία το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τους «ομογενείς», όπως αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Αυτό, προκειμένου να ενισχυθεί η δημοτικότητα του προέδρου Ερντογάν που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται κυριολεκτικά στα δημοσκοπικά τάρταρα, όπως και η αξία της τουρκικής λίρας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, που θα μεταφέρει τον Τσαβούσογλου και τη συνοδεία του, θα προσγειωθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, οπότε και θα ξεκινήσει η «ιδιωτική» επίσκεψη στη Θράκη, που όμως θα παρακολουθείται στενά από τις ελληνικές Αρχές.

Aρχικό κείμενο

Νέες προκλήσεις πιθανόν ετοιμάζονται για την περιοχή της Δυτικής Θράκης από το τουρκικό καθεστώς, το οποίο δρα συντονισμένα εν μέσω τόσων μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό μιας χώρας που με την στάση της απασχολεί όλο τον πλανήτη.

Πιθανόν με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα επιζητά να εκβιάσει την Αθήνα για πετύχει τα σχέδια της στο Αιγαίο, αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι μόνο αυτό αφού οι Τούρκοι δρουν πλέον ως Οθωμανοί παντού γύρω μας.

Θα προσκυνήσει στον τάφο του Σαδίκ ο Τσαβούσογλου!

Μία πρωτοφανή ενέργεια ετοιμάζει ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψη του στην Θράκη, μεταξύ των άλλων προκλήσεων. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει προσκύνημα στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ! Του μειονοτικού πολιτικού, για τον οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι δολοφονήθηκε από το ελληνικό κράτος!

Όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας, θα γυρίζει ταινία για την ζωή του Σαδίκ! Παρουσιάζοντας τον μάλιστα ως «ήρωα» του αγώνα για την «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα! Μία πρόκληση που το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να αποτρέψει με κάθε τρόπο, όμως την ανέχεται.

Η πλέον ηχηρή απάντηση πάντως στις θεωρίες συνωμοσίας της Τουρκίας, έρχεται μέσα από την μουσουλμανική μειονότητα και συγκεκριμένα από την ανάρτηση του γιατρού και επιστήθιου φίλου του Σαδίκ, του Ιμπράμ Ονσούνογλου με την οποία αφήνει σαφείς αιχμές ότι ο θάνατος του Αχμέτ Σαδίκ ήταν έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, με τις οποίες είχε έρθει σε ρήξη!

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το τι έχει καταστρώσει το τουρκικό καθεστώς για την περιοχή αυτή, αλλά σίγουρα “κάτι” έχει σχεδιάσει το οποίο πιθανόν να δούμε κάποια μελλοντική στιγμή.

Το βασικό υποθετικό σενάριο θα μπορούσε να αφορά την δημιουργία κλίματος διαμαρτυριών από κάποια μερίδα εγκάθετων με προτροπή Τούρκων “ειδικών”, για να προκληθεί ίσως διεθνές ζήτημα και να παρέμβει ο πρόεδρος Ερντογάν για να το “επιλύσει”. Άλλωστε σκοπός της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα είναι πρόκληση “επεισοδίων” με χώρες σαν την Ελλάδα, τη Συρία, τη Λιβύη κτλπ.

Δείτε βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »