Μόσχα: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε πριν λίγες ημέρες από το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι είναι πιθανή η χρήση πυρηνικών όπλων κατά των Ουκρανών και όποιων πολεμούν στο πλευρό τους, εάν αυτό χρειαστεί και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην προσπάθεια των Δυτικών στο παρελθόν να προσπαθήσουν να περιορίσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας μέσω συμφωνιών:

«Να πάνε να γ@μ@θούν, όπως λέει και ο λαός μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σπάνια ο Ρώσος πρόεδρος καταφεύγει σε τέτοιες εκφράσεις και αυτό από μόνο του καταδεικνύει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.

Προχώρησαν σε αυτές προσπάθειες γιατί όπως είπε η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον πλανήτη και σχεδόν από όλες τις δυτικές χώρες μαζί.

Είναι το μόνο πράγμα που φοβούνται οι Δυτικοί για να μην επιτεθούν συνολικά στη Ρωσία η οποία φυσικά δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 50 χώρες ταυτόχρονα από άποψη συμβατικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η επίμαχη φράση του Ρώσου προέδρου ακούγεται προς το τέλος του βίντεο που ακολουθεί.

 

Σε πρόσφατη δήλωση τους οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είπαν πως ο ρωσικός Στρατός αναχαιτίζει επιθέσεις του NATO στην Ουκρανία και δεν αναφέρθηκε σε ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις!

Η ανακοίνωση αυτή δεν έγινε τυχαία καθώς με αυτό τον τρόπο η Μόσχα θέλει να δείξει πως η ουκρανική σύγκρουση έχει γίνει πλέον υπαρξιακό ζήτημα για την Ρωσία και προκειμένου να προστατευθεί το ρωσικό κράτος θα χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί και πυρηνικά κάτι που το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Βέβαια υπήρχε κι άλλος λόγος για την δήλωση αυτή, καθώς έχει αποκαλυφθεί ότι στα πεδία των μαχών πολεμούν χιλιάδες Δυτικοί μισθοφόροι.Σε πολλά βίντεο στην Ζαπορίζια αλλά και πρότερα στις μάχες του Μπάκχμουτ, ακούγονται αγγλικά, γαλλικά κι άλλες γλώσσες.

Η Μόσχα θεωρεί πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πολεμούν κανονικά και οργανωμένα στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο δυσκολεύεται να επάνδρωση πλέον τις μονάδες του. Πρόκειται δηλαδή για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ο οποίος απλώς δεν έχει κηρυχθεί επισήμως.

Ειδικότερα στα δυτικά άρματα μάχης υπάρχουν πολλές ενδείξεις, πως τα πληρώματα είναι μικτά, δηλαδή Ουκρανοί και άλλες οι εθνικότητες όπως Πολωνοί, Γερμανοί κ.λ.π.

 

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε προ λίγων ημερών από το φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πως τα πρώτα τακτικά πυρηνικά όπλα μεταφέρθηκαν από την Ρωσία στην Λευκορωσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »