Μέσα από τα τρέχοντα γεγονότα, όσον προχωρούμε προς το απόλυτον χάος και σιγά-σιγά και σταθερά βαδίζουμε σε ένα τούνελ άνευ διεξόδων αλλά με διαρκώς μειωμένην ορατότητα και δυνατότητα αναπνοής, όλον και εντονώτερον θα διαπιστώνεται η αδυναμία λύσεων, όχι μόνον του προβλήματος διαβιώσεως αλλά και επιβιώσεως.

Προς το παρόν οι περισσότεροι απλώς διαπιστώνουν ότι αδυνατούν να συντηρήσουν το επίπεδον ζωής, το οποίον είχαν. Αδυνατούν να πάνε διακοπές όπου και όπως συνήθιζαν, αδυνατούν να διασκεδάσουν αντιστοίχως των προηγουμένων ετών, αδυνατούν να αγοράσουν αναλόγως του κοινωνικού status, το οποίον θεωρούν ότι τους αξίζει.

Υπάρχουν ασφαλώς αρκετοί και διαρκώς αυξανόμενοι, οι οποίοι έχουν πρόβλημα επιβιώσεως, είτε για να τραφούν, να ενδυθούν, να ηλεκτροφωτισθούν, να θερμανθούν (λίαν προσεχώς) ή και να τύχουν της αρμοζούσης ιατροφαρμακευτικής θεραπείας.

Όσον προχωρούμε, διαρκώς η πρώτη ομάδα θα φθίνει και τα “αποχωρούντα” μέλη της θα προστίθενται στην δευτέρα συνομοταξία. Τολμώ να προβλέψω ότι η αριθμητική αύξησις αυτής θα είναι όχι απλώς γεωμετρική αλλά εκθετική.

Ας μην νομίσετε ότι παριστάνω τον προφήτην. Απλά διαβάστε εκθέσεις είτε παγκοσμίως αναγνωρισμένων οργανώσεων ή επιστημόνων, είτε άρθρα εγκύρων οικονομολόγων.

ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ΧΑΟΣ !!!

Έχω αναφερθεί πάλιν σε ένα νεαρό φιλαράκι μου, του οποίου οι απόψεις κρύβουν για μένα πάντοτε ευχάριστες εκπλήξεις παρ’όλην την διαφορά ηλικίας μας. Ο Περικλής, χαίρων εκτιμήσεως από την πλειοψηφία των συνομηλίκων του (όπως έχω διαπιστώσει), καλείται συχνά από φίλους του να τους συνδράμει κατόπιν ερωτικών χωρισμών και δραμάτων. Τον εμπιστεύονται, έστω κι αν οι σπουδές του δεν έχουν σχέσιν με κοινωνιολογία ή ψυχολογία. Ίσως έχει το “τάλαντον”. Ανεξαρτήτως αυτού έχει μια πολύ πρακτική και λογική τοποθέτησιν και εξετάζει τα θέματα εκ βάθρων. Ας πούμε ότι τον φωνάζει ένας φίλος του, σφόδρα θλιμμένος επειδή τον παράτησε η φίλη του.

Από τις τόσες φορές, που μου έχει εξιστορήσει την πρωτότυπον εφαρμοζομένη “ψυχοθεραπεία”, έχω μάθει καλά την πρώτην ερώτησίν του : «τι γύρευες στη σχέση σου με την Μαρία;». Γελώ όταν αναπαράγει το απορημένον ύφος των “πεσμένων στα πατώματα” φίλων του, μέχρι να ψελλίσει την ξεψυχισμένην, απογοητευμένη και ξαφνιασμένη απάντησιν : «δεεεν ξέρω…».

Πιθανότατα θα αναρωτηθείτε τι σχέσιν έχει το νεαρό φιλαράκι μου με το σκοτεινό τούνελ, στο οποίον πορευόμεθα. Πολύ απλά αν ερωτηθούμε ala Περικλή : «γνωρίζετε γιατί ζείτε;», το πιθανότερον είναι ότι θα απαντήσουμε με το ίδιο ξεψυχισμένο, απογοητευμένο και ξαφνιασμένο «δεεεν ξέρω…».

Αλλά κι αν “ξέρουμε”, τα τρία κακά της μοίρας μας θα ομολογήσουμε : «μα, έτσι κάνουν όλοι!!!».

Αυτή η απάντησις μου προκαλεί απαίσιους συνειρμούς, λόγω θλιβερών βιωμάτων εξ αιτίας της. Τι θα πει «έτσι κάνουν όλοι»; Προσωπικότητα δεν έχουμε, ώστε να προβάλουμε την δική μας βούλησιν, την δική μας σκέψιν και να μην αποδεικνυόμαστε πνευματικά δουλάκια αυτών, που λανσάρουν την εκάστοτε μόδα; Ειδικά αν θέλουμε να καυχώμεθα απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι στο «έτσι κάνουν όλοι» των άλλων έλεγαν «απεταξάμην τον σατανά! φτου (τρις)».

Ασφαλώς καταλαβαίνετε ότι το αναπαριστώ χαριεντιζόμενος, τον σατανά δεν τον γνώριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όμως είχαν κατανοήσει καλώς τις μεθόδους και μεθοδεύσεις του, ώστε μετά βδελυγμίας να τις αποτάσσονται και να ορίσουν, με την ανεπτυγμένη σκέψιν τους, τα όρια του (πνευματικού) πολιτισμού και της ελευθερίας πρώτοι και μόνοι αυτοί παγκοσμίως, ονοματίζοντες τους εκτός πολιτισμού “βαρβάρους”. Το ελεύθερον πνεύμα δεν δέχεται “μόδα” και «έτσι κάνουν όλοι». Ασφαλώς κι αν έβλεπαν κάτι ορθόν, το αντέγραφαν αλλά και το δούλευαν, ώστε να αναχθεί εις ένα ανώτερον επίπεδον, με την ανεξίτηλον σφραγίδα του Ελληνικού Πνεύματος.

Η μεγαλυτέρα και μεγαλειωδεστέρα προσφορά του Αρχαίου Ελληνισμού δεν ήταν η Ελληνική γλώσσα, όπως πιστεύουν οι πολλοί. Ήταν η ανάπτυξις της σκέψεως, η δόμησις και ο έλεγχος αυτής (λογική). Είναι η Ελληνική Φιλοσοφία, της οποίας τμήμα είναι η Επιστήμη. Η γλώσσα απλώς ήταν το εργαλείο εκφράσεως της Ελληνικής σκέψεως και αργότερον του Θείου Λόγου, του Οποίου άλλωστε ήταν τάλαντα τα χαρίσματα προς τον Ελληνισμόν.

Μην νομισθεί ότι παρέκκλινα του θέματος, ήταν απαραίτητα τα προαναφερθέντα.

Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός κοσμικώς τελείωσε το συμβολικό έτος 146πΧ, με την υποταγή του Ελλαδικού χώρου στους Ρωμαίους. Την συνειδητοποίησιν ότι η σωματική ελευθερία εκκινεί από την πνευματικήν ελευθερίαν, διαδέχθηκε το «άρτον και θεάματα», δηλαδή η ξεδιάντροπη επιβολή των κυβερνώντων και διαφεντευόντων επί των υπηκόων τους, άνευ ψήγματος ανθρωπισμού. Το τότε «άρτον και θεάματα» σήμερα ονομάζεται «έντομα (προς βρώσιν), μπόλια και ηλιθιοκούτι (TV~πλύσις εγκεφάλου)». Από δυο έγιναν τρία τα κακά της μοίρας μας. Αν μας ρωτούσε λοιπόν ο Περικλής «τι γυρεύομεν από την ζωή» θα απαντούσαμε :

● θέλω να δω το GNTM,

● θέλω να δω τον ράπερ Άδωνι,

● θέλω να τρώω γρύλους, όπως οι χολυγουντιανοί (θυμηθείτε : έτσι κάνουν όλοι…),

● θέλω το τελευταίο i-phone,

● θέλω το τελευταίο μοντέλο τσάντας Guzzi,

● θέλω να πάω στο pride (sic),

● θέλω να πάω διακοπές όπου οι “σελεμπριτινοί” (~celebrities),

● κλπ πάντα μιμούμενοι το «έτσι κάνουν όλοι».

Αναρωτιέμαι πόσοι αντελήφθησαν ότι πλέον ανελεύθερη ομάδα επιλογών δεν είχε ποτέ ο άνθρωπος. Ένα σατανικής εμπνεύσεως multiple-choice test, όπως αυτά με τα οποία εκπαιδεύουν τα παιδιά σήμερα, αποβλακώνοντας τα. Δείτε ένα από τα test των ενηλίκων :

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ;

● Νέα Δικτατορία-Κούλης,

● ΠΑΣΟΚ, Εληά, κρυφοΠΑΣΟΚ, κλεφτοΠΑΣΟΚ, απόγονοι του Σημίτη,

● ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης, απόκληρα ορφανά του Λένιν,

● ΚΚΕ, αναγνωρισμένα ορφανά του Λένιν,

● Βελόπουλος, κεραλοιφές με δώρο επιστολή του Χριστού,

● κλπ… Αναρωτιέμαι πώς και δεν ίδρυσαν ακόμη κόμμα του μπολιού…

Ο Ελληνισμός δεν έδωσε απάντησιν του ερωτήματος «τι γυρεύομεν από την ζωή;» δια τούτο και υπετάχθη εις τον βαρβαρισμόν της Ρώμης. Τα περί “ελληνορωμαϊκού πολιτισμού” απαξιώ να τα ακούσω. Το «άρτον και θεάματα» και η περιρρέουσα κατάστασις από μόνα τους απαντούν. Ο Ελληνισμός όμως έδωσε τα πνευματικά εργαλεία δομήσεως, διαρθρώσεως και ελέγχου της σκέψεως, τα οποία ο σημερινός άνθρωπος στην πλειοψηφία του όχι μόνον δεν τα γνωρίζει αλλά και απαξιώνει την μελέτη τους. Αυτή η μελέτη αποδεικνύει ότι οι κοσμικές-υλικές αντιλήψεις αλλά και οι πνευματικές οδηγούν σε ένα τέλμα, άνευ της γνώσεως της αρχής από όπου προήλθαν. Αυτό, το οποίον αναζητούσε και ο Αριστοτέλης, ονοματίζοντας το «πρώτον κινούν ακίνητον».

Προ 2 χιλιετιών, το «πρώτον κινούν ακίνητον» απεκαλύφθη στην ανθρωπότητα και ειδικώς στην Ελλάδα. Ανέστησε τον Ελληνισμόν και απέδειξε ότι τα πάντα εκκινούν από Αυτό. Χωρίς Αυτού δεν υπάρχει κάτι, χωρίς Αυτού δεν στηρίζεται τίποτα και γενικώς «χωρίς Αυτού, ου δυνάμεθα ποιείν ουδέν». Επειδή λοιπόν ο υπάρχων πολιτισμός έχει θεμελιωθεί επί “ανυπάρκτων” βάσεων (ανυπάρκτων με την έννοιαν του προσωρινού κι όχι της εις το διηνεκές υπάρξεως), θα καταρρεύσει όλος και δεν θα μείνει ούτε λίθος επί λίθου («οὐκ ἀφεθήσεται λίθος ἐπὶ λίθῳ ὃς οὐ καταλυθήσεται»).

Ο Χριστός δεν θα καταστρέψει τίποτα. Δεν είπε «οὐκ ἀφέσω λίθον ἐπὶ λίθῳ ὃς οὐ καταλυθήσεται» αλλά « οὐκ ἀφεθήσεται». Όλα τα κίβδηλα α-πολιτιστικά στοιχεία θα συντριβούν, ως μη βασιζόμενα επί υπαρκτών βάσεων. Όπως χρόνια πολλά οι ειδωλολατρικοί ναοί κατέρρεαν και κατηγορούσαν δήθεν τους χριστιανούς ως κατεδαφιστές. Η διαστροφή της Αληθείας θα εκρριζωθεί εντελώς, απλώς διότι δεν έχει σχέσιν με την αιωνιότητα, δεν υπάρχει δηλαδή.

Πολλοί θα αναρωτηθείτε, πως θα ζήσουμε με συντρίμμια τα πάντα γύρω μας. Μπορεί πριν να ανέφερα ότι «χωρίς Αυτού, ου δυνάμεθα ποιείν ουδέν» αλλά ισχύει και το “μετ’Αυτού, δυνάμεθα τα πάντα ποιείν, ΤΑ ΠΑΝΤΑ”, διότι είναι το «πρώτον κινούν ακίνητον», η αρχή των πάντων, η ζωογόνος πηγή της Αιωνίου Ζωής. Εκεί δε που θα είμαστε ανήμποροι και με το στομάχι κολλημένο από τον λιμόν και την ασιτία, εκεί θα έρθει το “μάνα εξ Ουρανού”. Τότε θα καταλάβουμε ότι για άλλη μια φορά πιστέψαμε στη ψευδο-γνώσιν (όπως τότε στον Κήπο της Εδέμ) και όχι στην οικουμενικήν Αλήθεια των πάντων.

Ο Χριστός αποκαλείται “Κύριος”, όχι λόγω της κυριότητος των πάντων, που είναι υλιστική αντίληψις μη συνάδουσα με την πνευματικήν Του διάστασιν. Ο Χριστός είναι “Κύριος”, διότι είναι ο μόνος ο Μόνος Αυθύπαρκτος, ο Μόνος που δεν έλκει το κύρος-ύπαρξίν Του από πουθενά. Λέγεται Κύριος διότι μόνον Αυτός, ο Ων, ο Υπάρχων, δίνει κύρος-ύπαρξιν σε κάθε τι εξ Αυτού προερχόμενον. Καθείς που Τον αποποιείται απλώς από μόνος τους αρνείται την ύπαρξίν του εκ Χριστού και μόνος του οδηγείται στον δρόμον της απωλείας, στην ανυπαρξίαν. Η δε Παναγία αποκαλείται Κυρία Θεοτόκος διότι έδωσε κύρος-ύπαρξιν εις την ανθρωπίνην φύσιν του Χριστού. Αυτός ο μυστηριακά θαυμαστός κύκλος, ο Ουρανός (Χριστός) δημιούργησε τον άνθρωπον και ο άνθρωπος (Θεοτόκος) γέννησε τον ενανθρωπήσαντα Θεόν (τον Υιόν του Ανθρώπου, όπως αυτοαποκαλείτο), ώστε να κάνει τους πιστεύοντες εις Αυτόν κατά χάριν θεούς.

Για την επίτευξιν αυτού του στόχου απαιτείται η απόλυτος Πίστις προς Αυτόν και ο κάθε κοσμικός πειρασμός εμποδίζει. Και γι αυτό λοιπόν δεν θα μείνει τίποτα όρθιον από τα κίβδηλα γύρω μας, που κακώς θεωρούμε υπαρκτά. «Οὐκ ἀφεθήσεται λίθος ἐπὶ λίθῳ ὃς οὐ καταλυθήσεται» και θα εκρριζωθεί εντελώς κάθε πηγή ανομίας, ως μη έχουσα “ύπαρξιν”, μη έχουσα κύρος εκ Κυρίου άρα βλαπτική του ανθρωπίνου γένους.

Μην ανησυχείτε, “μετ’Αυτού, δυνάμεθα τα ΠΑΝΤΑ ποιείν” και με την υπερκόσμια γεναιδωρία Του θα μας δώσει την ευκαιρία να το βιώσουμε. Το έχει δείξει πολλαπλώς εις το παρελθόν, αλλά πιστέψαμε τον “όφιν”. Μοναδική ευκαιρία μετανοίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »