«Οι ΗΠΑ και άλλες, αδιευκρίνιστες χώρες της Δύσης εφοδιάζουν με όπλα τις ουκρανικές δυνάμεις»

Μαζικές πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις καταγράφηκαν σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις κατά ουκρανικών και δυτικών στόχων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μιλά για καταστροφή πολεμικού υλικού από «από τις ΗΠΑ και άλλες αδιευκρίνιστες χώρες της Δύσης».

Δηλαδή εμπλέκει για πρώτη φορά ευθέως τις χώρες της Δύσης και αυτό είναι κάτι που αξίζει να αξιολογηθεί. Μόλις χθες ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα (δηλαδή της Βουλής και όχι της κυβέρνησης) είχε καταδείξει τις ΗΠΑ ως «άμεσα εμπλεκόμενες στον πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Είναι όμως η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση μιλά για «όπλα που έδωσαν οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες».

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε απόψε ότι «Πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό με τον οποίο είχαν εφοδιάσει τις ουκρανικές δυνάμεις οι ΗΠΑ και άλλες, αδιευκρίνιστες χώρες της Δύσης, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην πόλη Σολεντάρ. 

Καταστράφηκαν έξι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και όπλων του πυροβολικού στις περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ και Χαρκόβου ενώ η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό εγγύς υποστήριξης Su-25». 

Ο Ουκρανός κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Χαϊντάι, ο οποίος πλέον δεν έχει περιφέρεια, αφού το 95% του Λουχάνσκ έχει επιστρέψει σε ρωσική κυριαρχία έστω στο πλαίσιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ( LDP) νωρίτερα είπε ότι οι Ρώσοι έπληξαν το διυλιστήριο του Λισιτσάνσκ.

Κάτι ετοιμάζουν στην Μόσχα κατά των ΗΠΑ. Ένα πλήγμα απ’ευθείας ή εμμέσως, μέσω συμμαχικής χώρας. Η ρητορική κλιμακώνεται και η φράση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ότι «Όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία. Όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί» είναι σαφής.

Αν δεν ήθελαν να κτυπήσουν οι Ρώσοι, δεν θα κατονόμαζαν τις ΗΠΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »