Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψή σε Τουρκία μετά την ανακοίνωση κατασκευής τουρκικού εργοστασίου μαχητικών UΑV στην Ουκρανία

 Αρχικό δημοσίευμα 08.25): Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβαλε την προγραμματισμένη να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου επίσκεψή του στην Τουρκία και κατ’ επέκταση τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πραγματικοί λόγοι δεν είναι οι εκλογές σε Τουρκία και Ρωσία, αλλά η δυσφορία που υπάρχει στο Κρεμλίνο από την ανακοίνωση ακριβώς προ της επίσκεψης, του εργοστασίου UAV της Baykar στην Ουκρανία.

«Δεν θα υπάρξει τουρκικό εργοστάσιο κατασκευής drone στην Ουκρανία. Θα το καταστρέψουμε πριν ξεκινήσει να παράγει φονικά συστήματα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» δηλώνουν  πηγές από την Μόσχα.

Επισημαίνεται ότι τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar κυριαρχούν στο δυτικό μπλοκ και η  Baykar  έχει υπογράψει συμφωνίες εξαγωγής για το TB2 drone της με 30 χώρες.

«Το εργοστάσιό μας στην Ουκρανία ολοκληρώνεται. Χρειαζόμαστε περίπου 12 μήνες για να ολοκληρώσουμε την κατασκευή και μετά θα συνεχίσουμε τοποθετώντας μηχανήματα, εξοπλισμό και οργανωτική δομή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Έκθεσης Άμυνας στο Ριάντ.

Δυστυχώς τα καλά νέα για την ελληνική πλευρά τελειώνουν εδώ, γιατί δεν άλλαξε το πρόγραμμα σε ότι αφορά την επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν και την τυπική αποκατάσταση των σχέσεων με το Κάιρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου. Θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο από το 2013.

Δυστυχώς αυτό σημαίνει ουσιαστική αποδοχή από την Αίγυπτου του τουρκολιβυκού Μνημονίου για τις ΑΟΖ των δύο χωρών που «ακρωτηριάζει» ελληνική πιθανή ΑΟΖ, αλλά «βοιυλιάζει» και τη νυν υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »