Πλησιάζει η ώρα της επιλογής για τις ΗΠΑ…

Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στα BRICS ήταν κοσμογονικής σημασίας καθώς το βασίλειο δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πετρελαίου στον κόσμο αλλά είναι αυτό που στηρίζει το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθεί στους BRICS, δεδομένου ότι εδώ και πολύ καιρό θεωρείται «ένας απολύτως κρίσιμος αυτοκρατορικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών», όπως λέει ο Πάτρικ Μποντ, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, δεν είναι απλά μία διαφοροποίηση των εξωτερικών της σχέσεων.

Είναι ένα καίριο πλήγμα κατά του δολαρίου, το οποίο διατηρούσε το παγκόσμιο status του, λόγω της πώλησης του σαουδαραβικού πετρελαίου αποκλειστικά σε δολάρια.

Έτσι λοιπόν η Σαουδική Αραβία διέκοψε ακόμη και την αποκλειστική ιστορική της σχέση με το πετροδολάριο και άρχισε να πουλά μέρος του πετρελαίου της σε γουάν!

Ο Βρετανός δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής Richard Medhurst χαρακτήρισε την είσοδο της Σαουδικής Αραβίας στους BRICS ένα ηχηρό χαστούκι για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όχι μόνο από οικονομικής άποψης λόγω των δυσμενών επιπτώσεων στο πετροδολάριο, αλλά και από την άποψη της ενοποίησης του ισλαμικού κόσμου κάτω από την ομπρέλα των BRICS και της Ρωσίας!!!

«Αυτά είναι τα πράγματα που αντικατοπτρίζουν την μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη στην οποία η αμερικανική δύναμη πρέπει να προσαρμοστεί στο να χάσει ορισμένους από τους συμμάχους της, όπως η Σαουδική Αραβία και πιθανώς επίσης η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», τονίζεται από τον Μποντ!

Τα δεδομένα στον πλανήτη αλλάζουν και πλέον, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, ή θα το αποδεχθούν οι Αμερικανοί ή ο κόσμος θα οδηγηθεί σε μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο, τον τρίτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »