Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει πως το πρόβλημα των Ελλήνων δεν είναι να αποκτήσουν παιδιά αλλά να τα ζήσουν

Αστεία είναι τα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών, που ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να δοθούν κίνητρα να κάνουν… πολλά παιδιά. Αυτό γιατί απλά πρόκειται για την παροχή κάποιων εφάπαξ επιδομάτων αλλά το κόστος ανατροφής και μεγαλώματος ενός παιδιού είναι μόνιμο και διαρκές

Ειδικά σε μία εποχή υπερπληθωρισμού που τέτοια μέτρα «ασπιρίνες» ξεπερνιούνται εντός ολίγων ημερών με την συνεχή εκτόξευση των τιμών.

Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει πως το πρόβλημα των Ελλήνων δεν είναι να αποκτήσουν παιδιά αλλά να τα ζήσουν.

Συγκεκριμένα η Σ.Ζαχαράκη ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος γέννησης σε 2.400 ευρώ ενώ η αύξηση μπορεί να φτάσει έως και 1.500 ευρώ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν το 2023.

Το αυξημένο επίδομα αναμένεται να πληρωθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο, ενώ θα διατεθούν 90 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις σε 300.000 νέους γονείς.

Η αύξηση όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη θα είναι κλιμακωτή:

400 ευρώ, δηλαδή 2.400 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί

800 ευρώ, δηλαδή 2.800 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το δεύτερο παιδί

1.000 ευρώ, δηλαδή, 3.000 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το τρίτο παιδί

1.500 ευρώ, δηλαδή, 3.500 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το τέταρτο παιδί και πάνω.

Δηλαδή το υπέρογκο κόστος ενός παιδιού, πόσο μάλλον άμα πρόκειται για τρία ή και τέσσερα παιδιά, καλύπτεται με αυτά τα ποσά;

Το ωραίο είναι πως ο Κ.Χατζηδάκης θεωρεί πως με αυτά τα εφάπαξ επιδόματα θα αντιμετωπιστεί το… κόστος ζωής!

«Μιλάμε για σχεδόν 300.000 γονείς στο επίπεδο της διετίας. Είναι η απάντηση της κυβέρνησης βασικά στο πρόβλημα της ακρίβειας, μετά τα βαριά πρόστιμα, το πλαφόν που έχει εισαχθεί στο βρεφικό γάλα» είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας απορία σε όσους έχουν παιδιά και ξέρουν τι πάει να πει κόστος.

Η αρνητική κατάσταση στο δημογραφικό δεν αντιστρέφεται με αυτό τον τρόπο, χρειάζονται μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως γενναίες φοροαπαλλαγές.

Γιατί τα παιδιά θα μεγαλώνουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό για πολλά χρόνια.

Πρέπει όμως να αλλάξει νοοτροπία και η ελληνική κοινωνία.

Να εκπαιδευτεί να κάνει παιδιά και οικογένεια και όχι να τοποθετείται ως πρώτος στόχος ζωής η επαγγελματική σταδιοδρομία.

Επίσης δεν δικαιολογείται το κυβερνητικό επιτελείο, να αναζητά τρόπους για το πως να φέρει νόμιμα κι άλλους αλλοδαπούς στην χώρα για να δουλέψουν στα δημόσια έργα και να «νομιμοποιήσει» όσους ήδη βρίσκονται παρανόμως στο εσωτερικό της.

Ο αριθμός των γεννήσεων που καταγράφηκαν το 2023 εκτιμάται ότι θα είναι ο μικρότερος αριθμός συνολικά που καταγράφηκε ποτέ!

Για τα τελευταία 91 χρόνια, από το 1932 κι έπειτα, σε σχέση με τις γεννήσεις το 2023, το νούμερο έχει μειωθεί κατά 23.000!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »