Κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα, όλα παίζονται στα σημεία.

Η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια είναι ένα ετήσιο φόρουμ που συγκεντρώνει εκπροσώπους αμυντικών υπηρεσιών, διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων σε αναζήτηση απαντήσεων σε βασικά ζητήματα παγκόσμιας ασφάλειας.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ρωσία κάλεσε 102 χώρες και οκτώ διεθνείς οργανισμούς στην XI Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχουν δυτικά κράτη.

Αυτό αποδεικνύεται από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Μεταξύ εκείνων που προσκλήθηκαν στο φόρουμ είναι η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Νότια Αφρική, το Μεξικό, η Βόρεια Κορέα, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λευκορωσία, το Καζακστάν και άλλοι.

Στη διάσκεψη προσκαλούνται επίσης εκπρόσωποι του ΟΗΕ, του CSTO, του SCO, του ASEAN, του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών και της Αφρικανικής Ένωσης.

Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας της ΛΔΚ δεν έχει λάβει ακόμη αξιολόγηση των αρχηγών ξένων κρατών.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εάν η Βόρεια Κορέα εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους συμμάχους της, τότε το καθεστώς στη ΛΔΚ θα τερματιστεί. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε την αρχή ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ίδια η ΛΔΚ υιοθέτησε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το κράτος μπορεί να εξαπολύσει αυτόματα πυρηνική επίθεση εναντίον του εχθρού σε περίπτωση απειλής επίθεσης στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της δημοκρατίας.

Ο Κανγκ Σουν Ναμ σημείωσε ότι μια ειρηνική λύση στο κορεατικό ζήτημα είναι αδύνατη έως ότου «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίσουν την πλήρη κατάρρευση της εχθρικής τους πολιτικής» έναντι της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίλυση του προβλήματος μέσω διαπραγματεύσεων είναι «απλώς μια κενή ηχώ» και η κατοχή «στρατιωτικών αποτρεπτικών δυνάμεων» χρησιμεύει ως προληπτικό μέτρο για έναν πυρηνικό πόλεμο στην περιοχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »