Τι συνέβη λίγο πριν τον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Πειραιά

Ανοιχτά της Πελοποννήσου αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απάντησαν εναντίον ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο σε μία ιδιότυπη “ναυμαχία” στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών λίγο πριν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George HW Bush (CVN-77), ελλιμενιστεί στον Πειραιά.

 

Τις προηγούμενες μέρες ρώσικα πλοία άσκησαν πίεση στο αμερικάνικο πλοίο πάντα στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

 

”Καθώς το Akademik Pashin συνέχιζε να κινείται προς τα νότια, ένα ελικόπτερο τύπου USN Sikorsky MH-60R απογειώθηκε από μονάδα του αμερικανικού ναυτικού και τέθηκε σε τροχιά γύρω από το ρωσικό πλοίο. Δεν ξέρουμε αν η κορβέτα της κατηγορίας Steregushchiy είναι ακόμα με το Pashin” μεταφέρει το εξειδικευμένο παρατηρητήριο Itamilradar.

‘‘Πάντα 2 Φεβρουαρίου το P-8A Poseidon του πολεμικού ναυτικού ΗΠΑ εξακολουθεί να περιπολεί κοντά στο ρώσικο πολεμικό πλοίο Akademik Pashin . Επίσης φαίνεται ότι το ελληνικό Λιμενικό μπαίνει στη δράση!” αναφέρει εξειδικευμένη πηγή.

Την 1 Φεβρουαρίου το ρώσικο πλοίο Akademik Pashin άλλαξε πορεία, κατευθυνόμενο πλέον νότια, πλέοντας στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το πρωί, ένα Boeing P-8A της USN πέταξε πάνω από την περιοχή.

Δεν είναι γνωστό αν το πλοίο είναι μόνο του ή αν ο πιθανός “ταξιδιωτικός σύντροφός του” συνέχισε τη πλοήγησή του βόρεια”.

Στη συνέχεια, το αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο Sikorsky MH, οπλισμένο με αντιπλοϊκά και ανθυποβρυχιακά όπλα, πλησίασε το ρωσικό τάνκερ Akademik Pashin και την κορβέτα Guarding.

Τελικά μετά την όλη ένταση στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε την Παρασκευή το πρωί το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George HW Bush (CVN-77), το οποίο ανήκει στη δύναμη του 6ου στόλου των ΗΠΑ και ελλιμενίστηκε  ανοιχτά του Φαληρικού Όρμου στον Πειραιά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το αεροπλανοφόρο που μεταφέρει 7.000 στρατιώτες θα παραμείνει στο λιμάνι συνοδευόμενο από φρεγάτα και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες που αυτό το αεροπλανοφόρο ελλιμενίζεται σε ελληνικό λιμάνι. Η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Σούδας.Ρώσικα πολεμικά πλοία πλησιάζουν επικίνδυνα μέσω του Ιονίου Πελάγους την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS George HW Bush (CVN-77) που πλέει στην Αδριατική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »