‘Εμφύλιος” στην Τουρκία – Στη φυλακή δεκάδες Τούρκοι στρατιωτικοί σήμερα
”Εμφύλιος” στην Τουρκία, με Κεμαλιστές, Γκιουλενιστές και Ερντογανικούς να ”βγάζουν” τα μαχαίρια. Σε νέα του παρέμβαση ο γνωστός ναύαρχος Cihat Yaycı, δήλωσε πως ”το Ελληνικό και το Αιγυπτιακό ΠΝ υπερέχει ποσοτικά έναντι του τουρκικού”.

Βέβαια εν συνεχεία για να μην έχει την τύχη άλλων στρατιωτικών, ανέφερε πως ”το Τουρκικό ΠΝ έχει καλή εκπαίδευση και πως δεν μπορεί να ηττηθεί”.

Είναι όμως ξεκάθαρο, πως οι Κεμαλιστές έχουν βγει ”μπροστά” και ”χτυπάνε” τον Ερντογάν. Βλέπουν πως πάει να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά και στις ΤΕΔ και αυτό τους ενοχλεί.

Δεν είναι εξάλλου τυχαία η δήλωση του επίσης Κεμαλιστή Erdoğan Karakuş,

“Η αεροπορική δύναμη της Ελλάδας είναι ισχυρή. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας.”

Και συμπλήρωσε ο Erdoğan Karakuş:

”Δυστυχώς θα το ξαναπώ, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι σχεδόν ανώτερη.”

H ”απάντηση” Ερντογάν σε Κεμαλιστές και FETO

Πριν λίγα λεπτά, Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 141 στρατιωτικούς. Στους συλληφθέντες ανήκουν και Γκιουλενιστές και Κεμαλιστές και τους κατηγορούν για εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Η αστυνομία ξεκίνησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις, σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα ανέφεραν οι πηγές.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για 62 υπόπτους.

Στην Άγκυρα, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 25 υπόπτους, 21 εκ των οποίων είχαν προηγουμένως απολυθεί από την Πολεμική Αεροπορία.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς στην Σμύρνη, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τουλάχιστον 54 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 30 εν ενεργεία στρατιωτικών.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Τουρκίας. Οι ΕΔ της ”γειτονικής” χώρας διαλύονται, με τον Ερντογάν να κάνει ”εκκαθαρίσεις”. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευθεί η Αθήνα, η οποία όμως έχει φοβικά σύνδρομα λόγω πολιτικών επιλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »