Επεισόδια καθώς οι κάτοικοι του οικισμού αρνούνταν τη μεταφορά κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή που έχει δημιουργηθεί

Ανανέωση

Μερίδα των Ρομά που είναι συγκεντρωμένοι στη Νέα Σμύρνη διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον οικισμό τους με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Αμφότεροι την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια συμμετείχαν σε σύσκεψη την οποία διέκοψαν άμεσα για να κατευθυνθούν προς το σημείο, στο οποίο όμως δεν πρόλαβαν να φτάσουν διότι δέχτηκαν την επίθεση και αποχώρησαν. 

Αρχικό κείμενο

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στον οικισμό Νέα Σμύρνη στην Λάρισα.

Αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο οι πολίτες που βρέθηκαν θετικοί και θα μεταφέρονταν στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή».

Τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από τον οικισμό και έχει κληθεί η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων στην «Αρωγή».

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, στον κυκλικό κόμβο Ηρώων Πολυτεχνείου και Αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται ότι 35 θετικά κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν μετά τις 637 δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη συνοικία Ρομά στην Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Στη χώρα μας, στους 159 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, καθώς δυο γυναίκες, μια  73χρονη  που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΙΤΣ και μια 57χρονη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχασαν τη ζωή τους, ενώ νωρίτερα και ένας 89χρονος κατέληξε στο ΝΙΜΙΤΣ. Χθες καταγράφηκαν πάντως μόλις 10 νέα κρούσματα, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 24 πολίτες, και έχουν εξέλθει 90.

Σαρωτικοί έλεγχοι από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία

Από σήμερα και για 14 μέρες στην περιοχή τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 22.00 έως 06.00, με εξαίρεση τις μετακινήσεις για σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων ενώ θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των μέτρων από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία.

Η χρήση της μάσκας κρίνεται υποχρεωτική για όλους.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα σε εφαρμογή του Σχεδίου Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14″  προκειμένου να εξεταστούν και όσοι απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες.

Όσα θετικά κρούσματα εντοπίζονται θα μεταφέρονται στο Κέντρο «Αρωγή».

Τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου θα παραμείνουν 3 έως 6 μήνες στην περιοχή της Θεσσαλίας και θα προχωρούν σε ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε δομές ευπαθών ομάδων, όπως γηροκομεία.

Τέσσερα συνολικά τα θετικά κρούσματα στη δομή καραντίνας στη Λέσβο

Στη Λέσβο, περιορισμένη απ’ ότι φαίνεται είναι η μόλυνση με κορονοϊό στον προσφυγικό πληθυσμό στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα καθώς από τα συνολικά 70 άτομα που ελέχθησαν θετικοί στον νέο ιό βρέθηκαν τέσσερις. Πρόκειται για τα δύο πρώτα θετικά κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στον δειγματοληπτικό έλεγχο και άλλα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά από τα δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ. Όλοι είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Ήπειρο

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για την εξάπλωση του κοροναϊού θα διεξαγάγουν από την ερχόμενη Δευτέρα στην ‘Ήπειρο οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ. Το έργο τους θα συνδράμουν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις δομές προσφύγων, τους συνοικισμούς Ρομά, τα γηροκομεία και άλλα πολυάνθρωπα ιδρύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »