«Στον σχεδιασμό εμπλέκονται επίσης Βρετανοί και Αμερικανοί»

Η διευθύντρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, Mαργαρίτα Σιμονιάν, αποκάλυψε στο Telegram ότι οι Ρώσοι διαθέτουν απομαγνητοφωνημένη ηχογράφηση, στην οποία Γερμανοί αξιωματικοί σχεδιάζουν τον βομβαρδισμό της ρωσικής γέφυρας στο στενό του Κερτς!

«Κάτι πολύ ενδιαφέρον μου μετέφεραν στρατιωτικοί μας, ακριβώς την ημέρα που ο Σολτς είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει και δεν θα συμμετάσχει στην ουκρανική σύγκρουση.

Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα ηχογράφηση, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Bundeswehr συζητούν πώς θα βομβαρδίσουν την γέφυρα της Κριμαίας», έγραψε η Σιμονιάν.

Η ηχογράφηση φέρεται να διαρκεί 40 λεπτά και σε αυτήν φαίνεται να συμμετέχουν Γερμανοί αξιωματικοί, και μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους (των Γερμανών),  Αμερικανοί και Βρετανοί, «εμπλέκονται άμεσα στην (ουκρανική) σύγκρουση εδώ και πολύ καιρό».

 

 

 

«Είναι τόσο συναρπαστικός ο διάλογος και ο ήχος που θέλω πραγματικά να τα δημοσιεύσω για να ευχαριστήσω τους τηλεθεατές μου» πρόσθεσε η Σιμονιάν.

Τόνισε ότι έχει στείλει επίσημο δημοσιογραφικό αίτημα για το ζήτημα αυτό, στον Γερμανό Πρέσβη στην Μόσχα , στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών και προσωπικά στον καγκελάριο  Όλαφ Σολτς .

«Πώς το εκλαμβάνουμε όλο αυτό; Δεν είναι καιρός  η Ρωσία να υπενθυμίσει δυναμικά στην Γερμανία πώς τελείωσαν οι εκρήξεις των ρωσικών γεφυρών για την Γερμανία την περασμένη φορά (προφανώς εννοεί ον Β’ ΠΠ);», κατέληξε η Σιμονιάν.

Αφού έγινε γνωστή η ηχογράφηση, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε στο Telegram:

«Αναρωτιέμαι τι πιστεύει η Αναλένα Μπέρμποκ για αυτό; Ο γερμανικός Τύπος έχει τώρα μια καλή ευκαιρία να αποδείξει την ανεξαρτησία του και να κάνει σχετικές ερωτήσεις.

Ο δικός μας Τύπος μας έχει ένα σημαντικό θέμα για να επικοινωνήσει με την γερμανική Πρεσβεία στην Μόσχα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »