Το 2022 είχαν απορρίψει την βάπτιση των παιδιών των Ελληνοαμερικανών Ντούντα και Μπούση

Η Εκκλησία με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ρίχνει «λευκή πετσέτα» για το ζήτημα της τεκνοθεσίας παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ αφού πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι «θα περιμένει να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν».

«Ουαί υμίν υποκριταί και φαρισαίοι» είναι η φράση που ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση καθώς το 2022 η Εκκλησία απέρριψε την βάπτιση θετών παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ και τώρα το 2024 ο Ιερώνυμος λέει πως «όλα είναι καλά» και ενθαρρύνει την τεκνοθεσία!

Αναφερόμαστε στην βάπτιση που πραγματοποίησαν ο σχεδιαστής μόδας Πίτερ Ντούντας και ο Έλληνας σύντροφος του Ευάγγελος Μπούσης για τα δύο παιδιά που απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας.

Μάλιστα η υπόθεση αυτή είχε παραπεμφθεί στο… Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τι άλλαξε από τότε; Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να εξηγήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατά την σημερινή τους συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συζήτησαν για το ζήτημα του γάμου και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια (το πρώτο θα γίνει για να προκύψει το δεύτερο).

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν είναι κατά των παιδιών και τα νοιάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους.

Σημείωσε δε πως «η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

«Η Εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω».

Από την στιγμή που όλοι έχουν το δικαίωμα να βαπτιστούν προφανώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου είναι περιττή και δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Επομένως, γιατί το ανέφερε; Για να δείξει πως θα έχει η Εκκλησία μία «μαλακή» και «συγκαταβατική» στάση απέναντι στο ν/σ που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση;

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, έσπευσε να συμφωνήσει με τον. Ιερώνυμο.

«Οι ομογενείς είμαστε στη διάθεσή της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου και τις εύκολες και τις δύσκολες μέρες».

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως «τέτοιου είδους συναντήσεις ωφελούν και τις δύο εκκλησίες αλλά και τις χώρες».

Μία ντροπιαστική -αν και αναμενόμενη- ανακοίνωση με την οποία στέλνουν τα ανήλικα παιδιά από την αγκαλιά του Χριστού, στην αγκαλιά των ΛΟΑΤΚΙ+ εξέδωσε προχθές η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση δέχεται ως νόμιμη πράξη την τεκνοθεσία ανήλικων παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ+ (διότι ο «γάμος» που προβλέπει το ίδιο ν/σ μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διαδικαστικό βήμα, απαραίτητο όμως για να υιοθετούν παιδιά), περιορίζονται στο ότι απλώς αυτό το ν/σ βρίσκει αντίθετη την Ιερά Σύνοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »