Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία αρχείου

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Γερμανούς ότι θα χάσουν τη χώρα από τις ρωσικές περικοπές φυσικού αερίου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 18 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Οι Γερμανοί μπορεί να μείνουν “χωρίς χώρα” λόγω των περικοπών στις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες εν μέσω κυρώσεων και της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στο Οχάιο.

Θυμήθηκε πώς οι Γερμανοί γελούσαν ως απάντηση στις προειδοποιήσεις του. Ο πρώην πρόεδρος εξήγησε ότι είχε από καιρό προειδοποιήσει τη Γερμανία για μια τέτοια απειλή και μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, έδωσε κάποτε στην τότε καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μια λευκή σημαία για να “συνθηκολογήσει” με τη Ρωσία.

Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Δύση αύξησε τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων και των τροφίμων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η πολιτική της ανάσχεσης και αποδυνάμωσης της Ρωσίας αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και ότι οι περιορισμοί έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Νωρίτερα, οι γερμανικές αρχές ψήφισαν νόμο που επιτρέπει την επαναλειτουργία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που έχουν τεθεί σε ακινησία για λόγους προστασίας του κλίματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ενεργειακής κρίσης και των σχεδίων για τη σταδιακή κατάργηση του ρωσικού φυσικού αερίου. Σε μια ακραία περίπτωση, το Βερολίνο είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με τον πιο επιβλαβή για το περιβάλλον λιγνίτη. Στην τελευταία δέσμη μέτρων, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσαρμόσει βραχυπρόθεσμα τους όρους χρήσης του σιδηροδρομικού δικτύου, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά πετρελαιοειδών και άνθρακα.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντρ Νόβακ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Μόσχα δεν χρησιμοποίησε ποτέ τους ενεργειακούς πόρους ως όπλο, αλλά αντίθετα υπήρξε αξιόπιστος προμηθευτής στις παγκόσμιες αγορές για δεκαετίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »