Η παραλία δεν αντιπροσωπεύει αυτό που υποτίθεται ότι κάνει ο πρόεδρος, υποτίθεται ότι εργάζεται

Την ώρα που οι οκτώ αντίπαλοι του στη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 συμμετείχαν σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ο Donald Trump έδινε αποκλειστική συνέντευξη στον Tucker Carlson μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), όπου μεταξύ των άλλων, έκανε ακόμα μία επίθεση στον Joe Biden τόσο για την πρόσφατη εμφάνιση του σε παραλία του Delaware όσο και για τις διανοητικές του ικανότητες. Το video του Tucker Carlson με τον Donald Trump συγκέντρωσε 88 εκατομμύρια προβολές σε μόλις 2 ώρες στο Twitter. Η μέση τηλεθέαση για την εκπομπή του στο Fox News ήταν περίπου 3 εκατομμύρια.

Από τους Morgan Phillips και Geoff Earle/Dailymail.com

«Νομίζω ότι είναι χειρότερα ψυχικά από ότι είναι σωματικά. Δεν είναι ακριβώς ο τύπος του αθλητή του τριάθλου, ή οποιοδήποτε άλλο είδος αθλητή», ανέφερε με καυστικό χιούμορ ο Trump. «Τον κοιτάς που δεν μπορεί να κατέβει από το ελικόπτερο, δεν μπορεί να σηκώσει τα πόδια του από το γρασίδι, ξέρεις, είναι μόνο 5 εκατοστά στον Λευκό Οίκο».

«Τον παρακολουθείς και φαίνεται σαν να περπατάει με οδοντογλυφίδες», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος. «Και μετά τον βλέπεις στην παραλία όπου δεν μπορεί να σηκώσει μια καρέκλα. Ξέρετε, αυτές οι καρέκλες προορίζονται να είναι ελαφριές, σωστά; 50 γραμμάρια».

Ο Trump είπε στη συνέχεια ότι δεν κατανοεί τη στρατηγική πίσω από την επίσκεψη του Biden στην παραλία. «Δεν ξέρω τι κάνουν στην παραλία», είπε. «Ξέρετε, αυτή η παραλία φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά λατρεύουν τις φωτογραφίες του στην παραλία. Νομίζω ότι φαίνεται άσχημα στην παραλία. Δεν μπορεί καν να περπατήσει στην άμμο».

Πράγματι, ο Biden έκανε ένα 10ήμερο ταξίδι στο παραλιακό σπίτι του στο Delaware, στο Rehoboth, τον Ιούλιο και περνά εκεί τα Σαββατοκύριακα, περιοδικά, όλο το καλοκαίρι. Αλλά στην ίσως μεγαλύτερη γκάφα του εκεί, ο Biden απάντησε «κανένα σχόλιο» στις 13 Αυγούστου σε έναν δημοσιογράφο όταν ρωτήθηκε για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Maui καθώς περπατούσε στην άμμο. Ο Biden διέκοψε τις πιο πρόσφατες διακοπές του στη λίμνη Tahoe για να κάνει ένα ταξίδι στo Maui, όπου 115 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί και περισσότεροι από 1.100 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο Trump συνέχισε: «Η παραλία δεν αντιπροσωπεύει αυτό που υποτίθεται ότι κάνει ο πρόεδρος, υποτίθεται ότι εργάζεται. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μας βγάλει από αυτόν τον φρικτό, φρικτό πόλεμο στον οποίο έχουμε εμπλακεί με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Και θα έπρεπε να το κάνει πολύ εύκολα. Πιστεύω ότι θα μπορούσε. Ωστόσο, είναι απλά ανίκανος». «Αν ήμουν πρόεδρος, δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ όλο αυτό», πρόσθεσε.

Σε άλλες στιγμές της συνέντευξης ο Trump επιτέθηκε στους αντιπάλους του που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ στο Milwaukee, λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι που δεν θα έπρεπε καν να είναι υποψήφιοι. «Βλέπεις, οι δημοσκοπήσεις έχουν βγει, προηγούμαι με 50 και 60 μονάδες», είπε ο Trump. «Και σε κάποιες από αυτές ορισμένοι βρίσκονται στο 1% και στο 0% και στο 2%. Και σκέφτομαι, “να καθίσω εκεί για μια ώρα ή δύο ώρες, όσον και αν είναι και να μου επιτίθενται άνθρωποι που δεν θα έπρεπε καν να είναι υποψήφιοι για πρόεδροι; Θα έπρεπε να το κάνω αυτό; Και σε ένα δίκτυο που δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό”, ειλικρινά».

Πιεζόμενος από τον Carlson να αναφερθεί σε ονόματα, ο Trump είπε για τον πρώην κυβερνήτη του Arkansas, Asa Hutchinson, τον οποίο αποκάλεσε «Ada» και τον «άγριο μανιακό» πρώην κυβερνήτη του New Jersey Chris Christie.

«Γιατί τον Ada;» ρώτησε ο Carlson. «Θα μπορούσα να σας πω, αλλά δεν θέλω να μπλεχτώ. Αλλά είναι αδύναμος και αξιολύπητος», ανέφερε ο Trump (ο Hutchinson είναι ο μόνος υποψήφιος που συμμετείχε στο ντιμπέιτ που δεν δεσμεύτηκε να ψηφίσει τον Trump εάν καταδικαζόταν και ήταν υποψήφιος).

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Trump αποκάλεσε τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis, τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του που εξακολουθεί να παρουσιάζεται με διψήφια ποσοστά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, «χαμένη υπόθεση» και υπερασπίστηκε τις προσπάθειές του να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την παραμονή της βαρυσήμαντης σύλληψής του για την υπόθεση εκλογικής απάτης στη Georgia, ο πρώην πρόεδρος επιτέθηκε στην «φρικτή» εισαγγελέα της κομητείας Fulton, Fani Willis.

«Είπε βασικά, ότι δεν είχα κανένα δικαίωμα να αμφισβητήσω τις εκλογές. Λοιπόν, τι συνέβη με τη Stacey Abrams; Τι έγινε με τη Hilary Clinton; Τι συνέβη με όλους αυτούς τους Δημοκρατικούς που εξακολουθούν να αμφισβητούν την εκλογή μου, οι ίδιοι άνθρωποι που λένε σήμερα, “αμφισβήτησε τις εκλογές” εκείνοι αμφισβήτησαν την εκλογή μου».

Ο Trump επαίνεσε επίσης τη Βουλή που τον υπερασπίστηκε και ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Γερουσίας Mitch McConnell θα είχε χάσει αν δεν τον είχε υποστηρίξει.

 

«Jim Jordan, η Βουλή ήταν φανταστική απέναντι μου και στην πραγματικότητα και η Γερουσία ήταν πολύ καλή μαζί μου. Εκτός από, ξέρετε, τον Mitch McConnell… Τον υποστήριξα, με παρακαλούσε ότι επρόκειτο να χάσει αυτόν τη μάχη και τον υποστήριξα, και τελικά κέρδισε, λόγω της υποστήριξής μου. Του έκανα τη χάρη και μετά από τρεις, τέσσερις μήνες, ο ίδιος θέλησε να με κατηγορήσει. Είναι κακός τύπος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Trump και οι 18 συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται στη Georgia για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών. Ο Trump θα παραδοθεί σήμερα στη φυλακή της κομητείας Fulton στην Atlanta. Τη Δευτέρα, η εγγύηση του 77χρονου ορίστηκε σε 200.000 δολάρια και διατάχθηκε να μην στέλνει απειλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι τέσσερις από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη παραδοθεί στις αρχές στη Georgia πριν από την προθεσμία της Παρασκευής το μεσημέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »