Είναι οι «Ολυμπιακοί Αγώνες» των ΛΟΑΤΚΙ

Η Αθήνα υπέβαλε υποψηφιότητα για να διοργανώσει τα «Gay Games» το 2030 και είναι εύλογη η απορία ποιανού ήταν αυτή η ιδέα.

Όλως τυχαίως η δήλωση για την υποψηφιότητά στους αγώνες αυτούς γίνεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει τα ορφανά ανήλικα παιδιά σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Φυσικά πρόκειται για ένα ακόμα προμοτάρισμα της «ιδιαιτερότητας» της ομοφυλοφιλίας στα πλαίσια παρουσίασής της ως κάτι… φυσιολογικό αλλά και για να δημιουργηθεί μία «φιλική» εικόνα στην ελληνική κοινωνία.

Βεβαίως, οι αγώνες αυτοί θα έχουν και κάποιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο. Τίποτε δεν διοργανώνεται δωρεάν.

Η διεθνής ομοσπονδία των αγώνων ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Συνολικά 25 πόλεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να διοργανώσουν τους 13ους αγώνες.

Πέραν της Αθήνας, πρόκειται για τις Αδελαΐδα, Μελβούρνη και Περθ (Αυστραλία), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Έντμοντον και Βανκούρβερ από Καναδά, Φρανκφούρτη (Γερμανία), Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Κέιπ Τάουν και Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), Ταϊπέι (Ταϊβάν), Λίβερπουλ και Λονδίνο (Βρετανία), Ατλάντα, Μπέρμιγχαμ, Βοστόνη, Ντένβερ, Χονολουλού, Μαϊάμι, Μινεάπολις, Όακ Κρικ, Σαν Αντόνιο και Σιάτλ (ΗΠΑ).

Τον Μάρτιο του 2024 οι πόλεις που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα πρέπει να καταθέσουν έναν φάκελο, στον οποίο θα αναφέρονται τα αθλήματα που θα διεξαχθούν, ο τρόπος που θα γίνει η χρηματοδότηση, ποια θα είναι η οργανωτική επιτροπή και σε ποιες υποδομές θα φιλοξενηθούν οι αθλητές και οι επισκέπτες.

Τα πρώτα «Gay Games» έγιναν το 1982 και έλαβαν χώρα στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τους αγώνες στους οποίους παίρνουν μέρος πάνω από 10.000 μέλη της κοινότητας LGBTQIA+ παγκοσμίως και διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι πιο πρόσφατοι πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Χονγκ Κονγκ και τη Γουαδαλαχάρα, ενώ, οι επόμενοι είναι το 2026 στη Βαλένθια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »