Λαμβάνοντας υπόψη την ουκρανική πολιτική πραγματικότητα, δύσκολα μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι αυτό είναι ατύχημα, λένε οι Ρώσοι

Ο θάνατος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Denis Monastyrsky σε συντριβή ελικοπτέρου στην περιοχή του Κιέβου μάλλον δεν είναι ατύχημα και υποδηλώνει ότι σκοτώθηκε με δόλο λέει ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Λαμβάνοντας υπόψη την ουκρανική πολιτική πραγματικότητα, δύσκολα μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι αυτό είναι ατύχημα.

Για μένα, μοιάζει περισσότερο με δολοφονία του Monastyrsky. Απλώς ήξερε πάρα πολλά για το τι συνέβαινε και γινόταν μέσα στο καθεστώς του Zelensky.
Δεν ήταν συστηματικά κοντά στον Zelensky, επομένως είναι εξαιρετικά πιθανό ο Monastyrsky να έχει ανοίξει το δρόμο για μια παρέλαση θανάτων που θα δούμε στο εγγύς μέλλον», είπε ο Rogov.

Η συντριβή του ελικοπτέρου

Την Τετάρτη (18/1/2023), ένα ελικόπτερο της Ουκρανικής Υπηρεσίας Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, που μετέφερε τη διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, συνετρίβη σε νηπιαγωγείο στο Brovary, στην περιοχή του Κιέβου. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, ο πρώτος αναπληρωτής του Yevgeny Yenin και ο υφυπουργός Yuri Lubkovich.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων, 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, τραυματίστηκαν.
O Zelensky διέταξε την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και την αστυνομία να ερευνήσουν διεξοδικά το περιστατικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »