Ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχτηκε τις υποκλοπές των έξι προσώπων – Δεν απάντησε σε καμία κατηγορία και επιχείρησε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη

H αναμενόμενη καταψήφιση από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, βρίσκει χαμένη την κυβέρνηση η οποία πλέον αναζητά τρόπους να αλλάξει άμεσα την πολιτική ατζέντα καθώς αν παραμείνει έτσι τότε οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν αποκλειστικά με όρους που βολεύουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για να μιλήσουμε με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ χθες δια του προέδρου του Α.Τσίπρα «σφυροκόπησε» κυριολεκτικά τον Κ.Μητσοτάκη με σωρεία επιχειρημάτων, γεγονότων και στοιχείων.

Ο δε Κ.Μητσοτάκης όταν μίλησε με την σειρά του όχι μόνο δεν απάντησε σε καμία κατηγορία αλλά έμμεσα κατάφερε από μόνος του να παραδεχτεί ότι έγιναν οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις των έξι προσώπων λέγοντας το αμίμητο «ήταν νόμιμες»!

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι εξερχόμενος από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε «απόρρητος», τον έκανε φέϊγ βολάν. Τον ρώτησε, δε, πιεστικά αν στην επιστολή που του έδωσε ο κ. Ράμμος υπήρχαν ονόματα (αν και γνώριζε ότι στην επιστολή υπήρχαν μόνο οι απαντήσεις των ελέγχων για τις κωδικές ονομασίες που είχε δώσει η ΕΥΠ, ως απάντηση στα ερωτήματα του κ. Τσίπρα αν παρακολουθούνταν ή όχι τα πρόσωπα αυτά, με τους συγκεκριμένες κωδικές ονομασίες).

«Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε τη Βουλή. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που έστειλε σε έμενα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα. Έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;».

«Ο φάκελος που πήρατε αναφέρεται ο κ. Ράμμος στη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Ναι ή όχι; Οι επισυνδέσεις αυτές ήταν νόμιμες», είπε, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα έξι αυτά πρόσωπα, αλλά και ότι το έπραττε νομίμως.

Πέραν αυτού ο Α.Τσίπρας χθες για πρώτη φορά όχι μόνο στοχοποίησε τον πρωθυπουργό, αλλά τον κατηγόρησε ότι έχει δημιουργήσει μία «εγκληματική οργάνωση».

Αυτό είναι κάτι που πλέον βάζει στο «κάδρο» των υποκλοπών τον Κ.Μητσοτάκη ως αποκλειστικό υπεύθυνο και φυσικά αυτό που θα επιχειρηθεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να περάσει στο υποσυνείδητο των πολιτών.

Οι απαντήσεις Μητσοτάκη ήταν από άσχετες έως παραπλανητικές όπως έγινε με την επιστολή Ράμμου όπου είπε πως δεν αναγράφονται τα ονόματα των παρακολουθούμενων.

Πάντως από την συζήτηση στην Βουλή, χαμένη βγήκε η ΝΔ καθώς φάνηκε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις διότι αυτά είναι τα γεγονότα.

Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν αρκετοί ψηφοφόροι της που θα επιλέξουν κάποιο άλλο μικρό δεξιό κόμμα για να ψηφίσου.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ύπουλο για τη ΝΔ γιατί δεν καταγράφεται στα άμεσα προβλήματα των πολιτών που πασχίζουν να επιβιώσουν όμως παρόλα αυτά είναι κάτι που «δουλεύει» στο «αθόρυβο» εναντίον της.

Η νέα μετωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Βενιζέλου επαναβεβαίωσε ότι το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει πάψει να υφίσταται προ πολλού και ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να διατηρήσει τους δεσμούς με τους κεντρογενείς του ΠΑΣΟΚ γίνεται επί ματαίω.

Στη ΝΔ θέλουν βέβαια ακόμα να ελπίζουν πως στις πρώτες κάλπες θα πάρουν ένα ποσοστό της τάξης του 33%.

«Όνειρο θερινής νυκτός» που θα έλεγε και ο Σέξπιρ.

Το σίγουρα είναι ότι τους επόμενους μήνες θα ακουστούν παροχές, έκτακτες και προγραμματισμένες, αλλά και αυτές καταλήγουν στο «κάλαθο των αχρήστων» όπως στην περίπτωση της χθεσινής πρώτης ημέρας καταβολής των συντάξεων, όπου 1.000.000 συνταξιούχοι είδαν μηδενικές έως αστείες αυξήσεις λόγω της ακόμα πιο αστείας «προσωπικής διαφοράς» αναγκάζοντας την κυβέρνηση, να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσής τους πριν το Πάσχα.

Περιττό να τονίσουμε ότι τα νεύρα των συνταξιούχων αυτών έχουν φτάσει στον… ουρανό, ότι στην πλειοψηφία τους ψήφιζαν ΝΔ και τέλος ότι πρόκειται για αυτούς με τις… πιο χαμηλές συντάξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν λέμε χαμηλές συντάξεις εννοούμε 600-650 ευρώ. Ας πάνε ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να βγάλουν μήνα με τέτοια ποσά και θα καταλάβουν γιατί ξεχείλισε η οργή των συνταξιούχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »