Συναγερμός τέθηκε στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, μετά την εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των βρετανικών ακτών πριν από την στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Μια φρεγάτα Type-23 έχει αναπτυχθεί λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου για να παρακολουθήσει επτά ρωσικά πολεμικά πλοία, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, τα οποία εντοπίστηκαν στη Βόρεια Θάλασσα την Τετάρτη.

Το ρωσικό τάνκερ υποστήριξης Kama απεικονίζεται να πλέει κινούμενο στον ρωσικός στολίσκο.

Πέντε ρωσικά πολεμικά πλοία και δύο πλοία υποστήριξης, εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ Kalibr, εντοπίστηκαν στη Βόρεια Θάλασσα την Τετάρτη.

Αναφέρεται ότι ο ρωσικός στόλος έχει συγκλίνει από πολλαπλές βάσεις σε μια «επίδειξη δύναμης» εν όψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου, που πραγματοποιείται το Σάββατο.

Μια πηγή στο υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στην εφημερίδα mirror«Εντοπίσαμε τον αριθμό των ρωσικών πολεμικών σκαφών που ασκούνται γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Πιστεύεται ότι ο ρωσικός στολίσκος ήταν μια επίδειξη επιθετικότητας πριν από τη στέψη στου Βασιλιά Καρόλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος Kaliber είναι ένας ρωσικός πύραυλος τύπου Κρουζ με βεληνεκές 1.500 μίλια, ο οποίος μπορεί αν μεταφέρει 1.100 λίβρες εκρηκτικών ή θερμοπυρηνική κεφαλή, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «Missile Threat» του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.

Το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει μια φρεγάτα εξοπλισμένη με αντιπλοϊκούς πυραύλους HARPOON για να παρακολουθούν τον ρωσικό στολίσκο.

Επίσης αεροσκάφη ΑΦΝΣ Poseidon P-8 αναπτύχθηκαν επίσης από την RAF για να παρακολουθούν τα ρωσικά πολεμικά πλοία, τα οποία παρακολουθούνται επιπλέον από τιςΗΠΑ και την Νορβηγία.

Μεταξύ των ρωσικών πολεμικών πλοίων είναι το Admiral Grigorovich, οι κορβέτες Sbrazitelnyy, Stoikiy και Odintsovo, μαζί με το ρυμουλκό Grebelsky και το τάνκερ Kama.

Παραδόξως, ο ρωσικός στόλος περιλαμβάνει επίσης μια φρεγάτα από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με ναυτικό εμπειρογνώμονα H.I Sutton, η οποία δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην Κριμαία αφού η Τουρκία έκλεισε τον Βόσπορο στα πολεμικά πλοία.

Το ρωσικό αντιτορπιλικό αντιναύαρχος Κουλάκοφ εντοπίστηκε  χθες να πλέει προς τη Βόρεια Θάλασσα.

«Ισχυρή» απάντηση της Ρωσίας στο Λονδίνο ενώ τα πολεμικά της πλοία προσεγγίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο

Το σκηνικό λοιπόν αφορά την ρωσική στοχοποίηση των Βρετανών αλλά και των αμερικανικών βάσεων στην χώρα πρωτίστως, και δευτερευόντως άλλων λιμανιών και αεροδρομίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί στόλο κατασκοπευτικών πλοίων για να χαρτογραφήσει αιολικά πάρκα, αγωγούς φυσικού αερίου και καλώδια επικοινωνίας στη Βόρεια Θάλασσα ως πιθανούς στόχους για δολιοφθορά σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Δύση.

Μια κοινή έρευνα από δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία διαπίστωσε ότι σκάφη μεταμφιεσμένα σε αλιευτικές μηχανότρατες και ερευνητικά σκάφη συγκεντρώνουν πληροφορίες για ζωτικής σημασίας υποδομές στα σκανδιναβικά ύδατα.

Πηγές υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών της περιοχής,  ισχυρίζονται ότι στόχος τους είναι να θέσουν τις βάσεις για δολιοφθορές κατά των σκανδιναβικών χωρών, διασφαλίζοντας ότι η Ρωσία είναι σε καλή θέση για να επιφέρει στρατηγικά πλήγματα σε μελλοντικές συγκρούσεις.

Βρετανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι κατασκοπευτικά ρωσικά πλοία κινούνται στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος του ίδιου προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »