Υπάρχει ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού τεσσάρων κομμάτων!

Έκλεισαν οι κάλπες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και διαρρέονται τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα και το πώς θα αντιδράσει η αντιπολίτευση. 

Μια διαφορά ποσοστών μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος της τάξης του 3% θεωρείται διαχειρίσιμη από την αντιπολίτευση, στο υποθετικό σενάριο ότι η Νέα Δημοκρατία με αυτό το ποσοστό. 

Αντίθετα αν το ποσοστό είναι 3-6% και δίνει σαφές πλεονέκτημα σε τυχόν δεύτερη κάλπη για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε αυτό θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων. 

Ένα ποσοστό της τάξης 34-36% το οποίο θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα 31-32% (αν το φτάσει αυτό) τότε θα προκαλέσει πιθανές αντισυσπείρωση στο χώρο της ευρύτερης αντιπολίτευσης, διότι όλη η αντιπολίτευση θα είναι «σφαγμένη» σε τυχόν δεύτερον κάλπες οι οποίες θα γίνουν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, εδώ δεν αποκλείεται να δούμε τους τέσσερις από τους πέντε της αντιπολίτευσης (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) να συμπήξουν συμμαχία προκειμένου να μην πάμε σε δεύτερες κάλπες, με τόσο μεγάλο πλεονέκτημα της ΝΔ. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δρομολογούνται εξελίξεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον θα τεθεί θέμα κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές, έστω και με αφαίρεση του τμήματος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται κοντά στη ΝΔ (πχ. Α.Λοβέρδος και οι περί αυτών).

Όλα θα εξαρτηθούν από τη σημερινή διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που όπως προαναφέραμε αφορά δύο σενάρια, μέχρι 3% και πάνω από 3%.

Η πιθανή συμμαχία των τεσσάρων αφορά διακυβέρνηση ειδικού σκοπού, με πιθανή ημερομηνία λήξης τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2024 και ολοκλήρωση των διαδικασιών σε ειδικά δικαστήρια για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ανάληψης του ελέγχου της διοίκησης της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »