Η δολιοφθορά των Αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, δεν διεκδικήθηκε από κανένα μετά το χτύπημα, αλλά πριν, από τον ίδιον τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στις 7 Φεβρουάριος 2022, στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Βέβαια, δεν δεσμεύτηκε παρά μόνο να καταστρέψει τον Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά ήταν μόνο επειδή ο δημοσιογράφος με τον οποίον μιλούσε είχε πλαισιώσει το θέμα χωρίς να τολμήσει να φανταστεί ότι θα μπορούσε να το κάνει επίσης και για τον αγωγό Nord Stream 1. Με αυτή τη δήλωση και ακόμη περισσότερο με το ίδιο το σαμποτάζ, η Ουάσιγκτον έδειξε την περιφρόνηση στον Γερμανό σύμμαχό της. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε που ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Λόρδος Ισμέι, δήλωσε ότι ο πραγματικός σκοπός της Συμμαχίας ήταν να «κρατήσει τη Σοβιετική Ένωση έξω, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω» (« keep the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down ») [8]. Η Σοβιετική Ένωση εξαφανίστηκε και η Γερμανία έγινε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν ήταν ακόμα ζωντανός, ο Λόρδος Ισμέι θα έλεγε πιθανώς ότι ο στόχος του ΝΑΤΟ είναι να κρατήσει τη Ρωσία έξω, τους Αμερικανούς μέσα και την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό κηδεμονία.

Η Γερμανία, για την οποία το σαμποτάζ αυτών των αγωγών είναι το χειρότερο πλήγμα από το τέλος του Β ’Παγκοσμίου Πολέμου, το δέχτηκε χωρίς διαμαρτυρία. Ταυτόχρονα, κατάπιε το σχέδιο Μπάιντεν. για να σώσει την οικονομία των ΗΠΑ εις βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε όλα αυτά, ανταποκρίθηκε πλησιάζοντας την Κίνα και αποφεύγοντας να θυμώσει με την Πολωνία, το νέο ατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη. Προτείνει σήμερα την ανοικοδόμηση της βιομηχανίας της με την ανάπτυξη εργοστάσιων πυρομαχικών για τη Συμμαχία!

Συνεπώς, η αμερικανική επικυριαρχία έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία ελέγχει το Βερολίνο [9].

Δεύτερη παρατήρηση: οι Γερμανοί και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό τους σημείωσαν τη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου. Είναι, μαζί με τους Ουκρανούς, τα μόνα θύματα του σημερινού πολέμου και το δέχονται.

Το 1992, όταν η Ρωσική Ομοσπονδία μόλις είχε γεννηθεί επάνω στα ερείπια της Σοβιετικής Ένωσης, ο Ντικ Τσένι, τότε Υπουργός Άμυνας, παράγγειλε στον [10] Πολ Γούλφοβιτς μια έκθεση που μας έφτασε λογοκριμένη σε μεγάλο βαθμό. Τα αποσπάσματα από το πρωτότυπο που δημοσιεύτηκαν στους New York Times και στην Washington Post δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν θεωρούσε πλέον τη Ρωσία ως απειλή, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση ως δυνητικό αντίπαλο [11]. Μπορούσαμε να διαβάσουμε: «Αν και η oι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει να προσέξουμε και να αποτρέψουμε την εμφάνιση ενός αμιγώς ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας που θα υπονόμευε το ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα τη ολοκληρωμένη στρατιωτική δομή διοίκησής του». Με άλλα λόγια, η Ουάσιγκτον εγκρίνει μια ευρωπαϊκή άμυνα υποταγμένη στο ΝΑΤΟ, αλλά είναι έτοιμη να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη περίπτωση που η τελευταία φαντάζεται να γίνει μια πολιτική δύναμη ικανή να σταθεί απέναντί της.

Η τρέχουσα στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία δεν αποδυναμώνει τη Ρωσία, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση με το πρόσχημα του πολέμου κατά της Ρωσίας, είναι η δεύτερη συγκεκριμένη εφαρμογή του Δόγματος Γούλφοβιτς. Η πρώτη της εφαρμογή, το 2003, ήταν να τιμωρήσει τη Γαλλία του Ζακ Σιράκ και τη Γερμανία του Γκέρχαρντ Σρέντερ, που είχαν αντιταχθεί στην καταστροφή του Ιράκ [12].