Τι αποκαλύπτει ο Scott Ritter…

Ο Scott Ritter, πρώην στρατιωτικός και ειδικός των όπλων των ΗΠΑ, δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει για χρόνια. Αντιθέτως, θεωρεί πως άπαξ και ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση της Ρωσίας, η οποία αναμένεται, όπως ισχυρίζεται, στους στρατιωτικούς κύκλους, θα προαναγγέλλει το οριστικό τέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και η Ουκρανία στο σύνολό της θα ηττηθεί εντός μηνών, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό.

Ο Ρίτερ σχολίασε επίσης τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν πολίτης της Ουκρανίας. Φυσικά ως πατριώτης και στρατιώτης θα υπερασπιζόταν πάντα την πατρίδα του, όχι όμως σε αυτή την περίπτωση. Επειδή στον πόλεμο της Ουκρανίας βλέπει τον εχθρό των Ουκρανών κυρίως στην κυβέρνηση Ζελένσκι:

«Το καθεστώς Ζελένσκι δεν είναι μόνο αποτρόπαιο, είναι κακό. […] Υπάρχει μια σωστή πλευρά της ιστορίας και μια λάθος πλευρά της ιστορίας. […] Θα στεκόμουν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, θα πήγαινα και εθελοντής με τους Ρώσους παλεύουν για να απαλλάξουν τη χώρα μου από αυτό το φρικτό, κακό σύστημα».

Είπε στην συνέχεια:

«Η Ρωσία προετοιμαζόταν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, όχι γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο πόλεμο αλλά για πόλεμο γενικώς. Έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να ‘ναι προετοιμασμένοι να διεξάγουν μεγάλης κλίμακας, επίγειες πολεμικές επιχειρήσεις σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ενάντια σ’ έναν εχθρό που συμπαθεί το ΝΑΤΟ.

Και έτσι διαθέτουν αποθήκες πυρομαχικών που είναι επαρκώς επιφορτισμένες. Σε αντίθεση με τη Δύση η οποία τώρα αρχίζει να εξοπλίζεται, η Ρωσία εξοπλιζόταν και τα εργοστάσια παράγουν πυρομαχικά.

Και ο ρωσικός άγραφος κανόνας για την παραγωγή είναι ότι είναι σχεδιασμένη να ικανοποιεί ή να υπερβαίνει τον ρυθμό κατανάλωσης…

Οι ρωσικές ενέργειες είναι αμιγώς μια αμυντική απάντηση στις επιπόλαιες ενέργειες του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και άλλων!!!!

Πιστεύω πως μια ισχυρότερη Ρωσία καθιστά τον πλανήτη ένα ασφαλέστερο μέρος επειδή αυτό που κάνει είναι ότι βάζει ένα τέλος μια και καλή σ’ αυτή τη φαντασίωση που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ότι με κάποιο τρόπο μπορούν να συντρίψουν την Ρωσία.

Πιστεύω πως η στρατιωτική νίκη θα επιτευχθεί, επαναλαμβάνω, μέχρι το τέλος καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου της φετινής χρονιάς (2023). Η πολιτική λύση ίσως να πάρει λίγο περισσότερο, αλλά η στρατιωτική διάσταση αυτής της διαμάχης, πιστεύω, θα ‘χει κριθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »