Η Τουρκία επιχειρεί στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας
Ιδού τα αποτελέσματα που παράγουν οι αμυντικές συμφωνίες της Τουρκίας με Αλβανία-Σκόπια για δραστηριότητες που αφορούν τον πόλεμο στη Λιβύη και τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στην Τρίπολη.

Αλβανός ιστορικός: Ο Σκεντέρμπεης υπερασπίστηκε τον Σταυρό όχι την Αλβανία!
Τουρκικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη πέταξαν από τη Λιβύη στην Κων/πολη μέσω αλβανικού, σκοπιανού και βουλγαρικού FIR, για να αποφύγουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μιλάμε για πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στην “πλάτη” της Ελλάδος σε μια σαφή κίνηση εντυπωσιασμού και πρόκλησης ισχύος προς την Αθήνα.

Υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας ουσιαστικά μιας ιδιότυπης αερογέφυρας πάνω από τα Βόρεια σύνορα μας από την Άγκυρα, που θέλει συνεχώς να υλοποιεί “ψυχολογικές επιχειρήσεις” στην χώρα μας με κινήσεις αυτού του τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας-Τιράνων προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατ. τουρκικών λιρών ή 16,5 εκατ. δολαρίων, η οποία θα χρησιμεύσει για την αναβάθμιση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων με κάθε υλικό και μέσο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Petro Koçi, ο οποίος παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ασφαλείας, είχε αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και ουσιαστικά αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »