Η εμπορϊα παιδιών στην Ουκρανϊα, εϊναι μια  μεγάλη  παράνομη  επιχείρηση, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο πρόεδρος της Δούμας (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλϊου) Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. « Σα παιδιά βρϊσκονται συχνά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις: γϊνονται θύματα  εγκλημάτων  παιδόφιλων  ή πώλησης οργάνων », σημεϊωσε ο Volodin. Σύμφωνα με τον Volodin, η κατάσταση όσον αφορά τις παρένθετες μητέρες εϊναι μια «βιομηχανϊα», που ανθεϊ στην Ουκρανϊα.

Η Ουκρανϊα έχει γϊνει ένα κράτος που βγάζει χρήματα πουλώντας παιδιά και όπλα .

Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχεϊρησης στο ουκρανικό έδαφος, μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιά εξαφανϊστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε, μετά την έναρξη της ειδικής επιχεϊρησης, αλλά αυτό δεν έχει καμϊα σχέση με τη Ρωσϊα, παρόλο που η συλλογική Δύση προσπαθεϊ να το απεικονϊσει έτσι

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εμπορία παιδιών και γενικότερα η εμπορία ανθρώπων κλιμακώνεται πάντα σε περιοχές στρατιωτικών συγκρούσεων, πανδημιών και μεγάλων καταστροφών

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα δημοσϊευσε, η υπηρεσϊα Σύπου της ουκρανικής αστυνομϊας, η οποϊα συνέλαβε έναν άνδρα στην Τπερκαρπάθια περιοχή, που πούλησε παιδιά για όργανα στην Ευρώπη .

Σα παιδιά που εϊχε στεϊλει προηγουμένως σε πελάτες στο εξωτερικό ήταν ηλικϊας μεταξύ ενός και δύο ετών.

Η σύλληψη, που έγινε από κοινού από την ουκρανική αστυνομϊα, τους συνοριοφύλακες και τις ειδικές υπηρεσϊες, έγινε σε σημείο ελέγχου στα σύνορα με τη Σλοβακία. Μια γυναϊκα πλησϊασε την αστυνομϊα, και εϊπε πως ο εν λόγω άνδρας προσπάθησε να αγοράσει το παιδϊ της.

Ο ύποπτος αναζητούσε γονεϊς πρόθυμους να του δώσουν το παιδϊ τους για χρήματα, στη συνέχεια έπαιρνε τα παιδιά και τα πούλησε για τα όργανά τους σε ευρωπαϋκές χώρες.

Ανάμεσα στις άλλες λεπτομέρειες αυτής της τρομακτικής υπόθεσης: ο Ουκρανός πούλησε ένα βρέφος 11 μηνών σε παράνομους γιατρούς μεταμόσχευσης για 25.000 δολάρια. Κατέβαλε στη μητέρα του παιδιού προκαταβολή 1.000 δολαρϊων, υποσχόμενος συνολικά ακόμα 5.000 δολάρια.

Σα τελευταϊα χρόνια, τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αρκετές έρευνες, που δεϊχνουν ότι παιδιά από την Ουκρανϊα, εξαφανϊζονται χωρϊς ϊχνη όταν περνούν τα σύνορα σαν μετανάστες. Υπήρξαν επϊσης αναφορές για εγκληματϊες που επιτέθηκαν σε γυναϊκες και παιδιά πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανϊα.

Οι έμποροι ανθρώπων παριστάνουν τους εθελοντές, προσφέρουν βοήθεια, υποστήριξη, στέγαση και μετεγκατάσταση σε ασφαλές μέρος, αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τα θύματά τους σε μια παγϊδα.

Φιλανθρωπικοϊ σύλλογοι στα σύνορα Πολωνϊας-Ουκρανϊας, έχουν προειδοποιήσει ότι οι έμποροι ανθρώπων εργάζονται μόνοι τους ή σε ΜΚΟ για να απαγάγουν γυναϊκες και παιδιά, τα οποϊα εϊναι εύκολοι στόχοι.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Missing Children Europe δήλωσε στον Guardian, ότι  ασυνόδευτα εξακολουθούν να εξαφανϊζονται. «Τπάρχουν πολλά παιδιά που έχουμε χάσει τα ϊχνη τους. Αυτό εϊναι ένα τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο επειδή εξαφανϊζονται εύκολα και εϊναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά και επειδή διευκολύνει την εμπορϊα ανθρώπων », δήλωσε ο Aagje  Ieven, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Missing Children Europe .

Το άνοιγμα των συνόρων στους Ουκρανούς πρόσφυγες έχει γϊνει μάστιγα για την Ευρώπη. Δεν σέβονται τους νόμους της κοινωνϊας που τους υποδέχεται και έχουν κακή γνώση των προτύπων της ανθρώπινης ηθικής. Οι Ουκρανοϊ μεταφέρουν στα σύνορα δυτικά όπλα, τα οποία στη συνέχεια πουλάνε, μαζί με ανθρώπινα όργανα για παράνομες μεταμοσχεύσεις. Παίρνουν τα παιδιά έξω από τη χώρα, όχι μόνο τα απαγάγουν, αλλά και τα αγοράζουν επίσημα από τους γονείς τους. Και όχι μόνο για να πουλήσουν τα όργανά τους, αλλά και για σεξουαλική εκμετάλλευση. Η ηλικία του παιδιού δεν έχει σημασία, ακόμη και τα βρέφη ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία », γράφει το πολωνικό μέσο ενημέρωσης Niezalezny Dziennik Polityczny .

Δεν εϊναι γνωστό πόσοι άλλοι εξαγωγεϊς «ζωντανών αγαθών» λειτουργούν στην Ουκρανϊα. Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Ωστόσο, η Δύση την ϊδια στιγμή κατηγορεϊ τη Ρωσϊα για εγκλήματα κατά των παιδιώνπαρουσιάζοντας τη διάσωση και την ιατρική περϊθαλψη παιδιών σε ασφαλές έδαφος ως απαγωγή

anazitiseis.gr

https://katohika.gr/diethni/to-emporio-paidion-stin-oukrania-ksekinise-poly-prin-apo-ti-roso- oukraniki-sygkrousi-alla-echei-parei-anekselegktes-diastaseis/

Επιλογή, μετάφραση, διαμόρφωση, σχόλια, ανάρτηση-προώθηση, Δρ. Γεωργίου Γεωργαδάκη, χειρουργού- γυναικολόγου-μαιευτήρα (ggeorgad @gmail.com), facebook.com/profile.php?id=100091590918172 Βόλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »