Η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε καιρούς ανταλλακτικής οικονομίας, περιόδους που ζούσε στα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα.

Συγκεκριμένα ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου, πληρώθηκε από ηλικιωμένο για την αγορά ενός χρυσού σταυρού για το εγγόνι του με έναν τενεκέ λάδι!

Δηλαδή κοστολόγησε τον τενεκέ των 17 λίτρων ελαιόλαδου στα 180 ευρώ!

Με λίγα λόγια τα οικονομικά «κατορθώματα» της κυβέρνησης οδήγησαν στην απαξίωση του χρήματος μέσω του υπερπληθωρισμού διαρκείας τα τελευταία δύο χρόνια

«Μπήκε ένας ηλικιωμένος μέσα και ήθελε να αγοράσει τον σταυρό. Του λέω: ”θα πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά;”. Και μου απάντησε: ”Θα σε πληρώσω σε είδος”. Εμένα δεν μου άρεσε η απάντηση, ”τι εννοείς;” του είπα;. Και μου έφερε έναν τενεκέ λάδι, καλαματιανό», είπε η ιδιοκτήτρια στον ΑΝΤ1!

Ο σταυρός κόστιζε 180 ευρώ, όσο δηλαδή και το 17 λίτρων τενεκές λάδι. Η χρυσοχόος δέχθηκε την προσφορά και έκανε την ανταλλαγή–πώληση και η ενέργεια αυτή προκαλεί πολλές ανησυχίες για το που οδεύει η χώρα.

Οι λόγοι είναι δύο: Πρώτον ολοένα και περισσότερο κόσμος δεν διαθέτει πλέον χρήματα με τη μορφή που τα γνωρίζουμε για να αγοράσει προϊόντα.

Δεύτερον, τα ίδια τα χρήματα, όπως τα ξέρουμε, έχουν αρχίσει να ευτελίζονται και να χάνουν την αξία τους, λόγω του τρομακτικού πληθωρισμού παγκοσμίως, με εντυπωσιακά γοργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα η προοπτική της ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων να έχει αρχίσει να φαίνεται ελκυστική ή τουλάχιστον ελκυστικότερη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
02:59

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »