Φλέγονται εργοστάσια, υποσταθμοί και στρατιωτικοί στόχοι

Εφιαλτική πρωτοχρονιά θα περάσουν εκατομμύρια Ουκρανοί καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε την μεγαλύτερη σε εύρος πυραυλική επίθεση από την έναρξη του πολέμου κτυπώντας ενεργειακές υποδομές και στρατιωτικούς στόχους. Οι Ρώσοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό και την καταστροφή των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.

Η επίθεση ξεκίνησε χτες το βράδυ γύρω στις 23.00 ώρα Ελλάδος και συνεχίστηκε σήμερα με διαδοχικά κύματα πυραύλων να πλήττουν ουκρανικούς στόχους.

Οι σειρήνες ήχησαν για τουλάχιστον 5 ώρες σήμερα το πρωί, ένας από τους μεγαλύτερους σε χρονική διάρκεια συναγερμούς, σε όλη την Ουκρανία.

 

Tην αρχή έκαναν χτες σμήνη drones καμικάζι Shahed-136 ενώ σήμερα εκτοξεύτηκαν 120 πύραυλοι οι οποίοι έπληξαν ενεργειακούς και στρατιωτικούς στόχους, συστήματα αεράμυνας και συγκεντρώσεις ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ, Β.Ζαλούζνι, ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε έναν συνδυασμό πυραύλων Kh-101, Kh-555, Kalibr και τροποποιημένους S-300. Παράλληλα στην επίθεση συμμετείχαν drones Shahed-131/136/ Geran-2. Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95M και Tu-22M3 εκτόξευσαν πυραύλους Kh-22, Kh-32, Kh-31P . Τα βομβαρδιστικά επιχείρησαν από περιοχές στο Rostov και από τη Κασπία Θάλασσα.

Ιδιαίτερα σκληρά κτυπήθηκαν η Οδησσός, το Κίεβο, η Λβιβ και το Χάρκοβο. Στο Χάρκοβο καταστράφηκε ο κεντρικός υποσταθμός της πόλης, το ίδιο και στο Κίεβο ενώ τουλάχιστον 5 πύραυλοι έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Οδησσό.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σαντόβιι ανέφερε πως 90% της πόλης είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και τα ηλεκτροκίνητα μέσα συγκοινωνίας δεν λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Οδησσού, 1 εκατομμύριο πολίτες είναι χωρίς ρεύμα καθώς καταστράφηκε ο υποσταθμός Usatovo.

Επί του παρόντος, το μετρό δεν λειτουργεί στο Κίεβο και στο Χάρκοβο και οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν σταματήσει σε πέντε ακόμη περιοχές. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στο Ivano-Frankivsk.

Δείτε βίντεο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »