O επικεφαλής του World Economic Forum έχει αφαιρέσει κάθε αναφορά στο Twitter από τους λογαριασμούς του

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη δύση του 2022 και στην ανατολή του 2023 μία σύγκρουση έρχεται να βάλει τη σφραγίδα της καθώς ελκύει πάνω της τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

O επικεφαλής του World Economic Forum κ. Klaus Schwab έχει αφαιρέσει κάθε αναφορά στο Twitter από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτείνει για το “Πώς να ακολουθήσετε το DAVOS 2023”.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αντίθετα, ο Klaus Schwab συνιστά άλλες πλατφόρμες.

Την ίδια στιγμή ο Εlon Musk απαντά με ένα “Ωχ” σε πρόσφατες δηλώσεις του Schwab ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του και αναλύοντας την “our education initiative” ανέφερε ότι το WEF με τις εταιρίες του όπως ο παγκόσμιος κολοσσός της CISCO μπορεί να εκπαιδεύσει τα παιδιά από μικρή ηλικία.

«Η εκπαιδευτική μας πρωτοβουλία… έχουμε τη Cisco… και ουσιαστικά όλα τα μεγάλα ονόματα… θα φέρουμε επανάσταση στην εκπαίδευση… θα επανεκπαιδεύσουμε τους δασκάλους… θα θέσουμε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών…»!

 

Θα ακολουθούσε ένα ακόμη αινιγματικό τιτίβισμα από τον Elon Musk ως εξής στη σχετική του ανάρτηση>

«Τι και αν σου έλεγα ότι ο μόνος τρόπος για να διαφύγεις από το matrix είναι να ξεμάθεις ότι σου  έχουν μάθει και να χτίσεις από την αρχή ολόκληρο  το σύστημα αξιών σου,  όπου αυτή τη φορά θα είναι κτισμένο επάνω στην κριτική σκέψη και ανάλυση».

Πριν πάμε να δούμε ποια είναι η εταιρία-κολοσσός στην οποία αναφέρεται ο Schwab ας δούμε την πρωτοβουλία του WEF που ακουμπά τη TESLA του Elon Musk>

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) πιέζει για την τοποθέτηση «διαβατηρίων μπαταρίας» σε ηλεκτρικά οχήματα (EVs) για την παρακολούθηση των επιπτώσεων του οδηγού στην «κλιματική αλλαγή».

Το WEF προωθεί το «διαβατήριο μπαταρίας» ως σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής διασφαλίζοντας ότι το κοινό πληροί τους στόχους της «πράσινης ατζέντας» του οργανισμού.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να παρακολουθούνται για να διασφαλιστεί ότι το «αποτύπωμα των μπαταριών αυτοκινήτου» συμμορφώνεται με τη χρήση της «καθαρής πράσινης ενέργειας».

Ο οργανισμός του Klaus Schwab προωθεί τις προσπάθειες ενός ιδρύματος που ονομάζεται Global Battery Alliance (GBA).

Η GBA μόλις δημοσίευσε τον Κανονισμό για τα Αέρια Θερμοκηπίου που εγκρίθηκε από το WEF.

H GBA χρησιμοποιεί έναν τύπο ψηφιακής ταυτότητας στην όλη ιστορία, ως συστατικό για την παρακολούθηση των επιπτώσεων που έχουν οι μπαταρίες των αυτοκινήτων στο περιβάλλον, με το βιβλίο κανόνων που έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό και την παρακολούθηση του αποτυπώματος «αερίων του θερμοκηπίου» που συνδέεται με το λίθιο -μπαταρίες ιόντων, είτε χρησιμοποιούνται σε οχήματα είτε αλλού.

Η σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της GBA, που γράφτηκε από τον Συμπρόεδρο της Global Battery Alliance, κ. Benedikt Sobotka και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού χημικών ουσιών BASF,  κ. Martin Brudermuller, μιλά αρχικά για το ότι αυτή είναι βασικά η χρονιά μιας τεράστιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, μια που πιστεύουν ότι θα οδηγήσει σε απομάκρυνση από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Και ενώ οι αυξανόμενες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θεωρούνται θετικό, οι συγγραφείς λένε ότι δεν υπάρχει αρκετή «διαφάνεια» όσον αφορά την επίδρασή τους στο περιβάλλον.

 

Το γεγονός αναφέρεται ότι παρόλο που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον, οι μπαταρίες είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένες από υλικά όπως το λίθιο, ο χαλκός και ο σίδηρος – αυτό, στο πλαίσιο της εξορυκτικής βιομηχανίας που δεν είναι η πιο «καθαρή» εκεί έξω.

Μάλιστα η κακή βαθμολογία που είχε συγκεντρώσει η TESLA στα υιοθέτηση των ESG κριτήριων ήταν ένας από τους λόγους που προκάλεσαν την έκρηξη και την αμφισβήτησή τους από τον Musk.

(Στο μεταξύ η κ. Ειρήνη Βανταράκη-photo πάνω, διοργανώτρια του Greek House Davos (δείτε ΕΔΩ) ανακοίνωσε ήδη τη συμμετοχή των κ.κ. Γεωργιάδη και Σταικούρα στο Greek House Davos 2023)

 

O κολοσσός τώρα της Cisco Systems, Inc. η οποία σχεδιάζει και εμπορεύεται ηλεκτρονικά προϊόντα, συσκευές δικτύωσης υπολογιστών και σχετικά προιόντα και υπηρεσίες και διά μέσω της οποίας ο επικεφαλής του WEF επενδύει στην επανεκπαίδευση των δασκάλων και σε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών είναι μία εταιρία που πρωταγωνιστεί στην υιοθέτηση ESG κριτηρίων.

Μάλιστα η Cisco Eλλάδας έχει υπογράψει σχετικής συμφωνίες συνεργασίας με μία σειρά Δήμων της χώρας αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα νέα στρατηγική συνεργασία με τους Δήμους: Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννιτών, Νίκαιας – Αγίου. Ι Ρέντη, Περιστερίου, Πρέβεζας, Τρικκαίων και Φυλής, υλοποιώντας καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται δωρεάν στο σύνολο των δημοτών.

Στο μεταξύ ο Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ξεναγήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cisco για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Αντώνη Τσιμπούκη και τον Client Executive -Δημόσιος Τομέας της Cisco και Διευθυντή του DT&S της Cisco στη Θεσσαλονίκη, κ. Νίκο Λαμπρογεώργο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του WMF Worldwide Event Greece ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ καινοτομίας της Ευρώπης, με τη συμμετοχή 15 ελληνικών startups, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

 

 

  

Konstantina Syntila · Cyber Security Specialist, Leader Greece/Portugal/Cyprus/Malta at Cisco

Y.Γ> Επιλέξαμε να κλείσουμε το σχετικό ρεπορτάζ με την κ. Konstantina Syntila, Cyber Security Specialist της Cisco για την Ελλάδα, τη Πορτογαλία, τη Κύπρο και τη Μάλτα που είναι μία κινηματογραφική κούκλα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις πρωταγωνίστριες του Netflix στις αντίστοιχες σειρές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »